Ultima dorinţă a lui Aimee Iacobescu: «Vă rog să aveţi grijă de mama!»

Ultima actualizare:

    Celebra actriţă avea grijă de mama sa, care a suferit un accident vascular în urmă cu câţiva ani
Celebra actriţă avea grijă de mama sa, care a suferit un accident vascular în urmă cu câţiva ani

De zece ani, mai precis de când a început lupta cu cancerul, Aimée Iacobescu a avut în jurul ei oameni cu suflet mare. Unul dintre ei este chiar vecinul regretatei artiste, care în ultima perioadă nu o mai ducea cu maşina la teatru, ci la spital.

Într-un bloc vechi, din trei etaje, situat pe Bulevardul Eroilor, din Capitală, a locuit până duminică, 25 martie, celebra actriţă Aimée Iacobescu. Nu se zăreşte pânza de doliu la apartamentul 6, acolo unde artista a locuit cu mama sa, însă atmosfera dinăuntru este apăsătoare.Imobilizată la pat după un accident vascular, Steluţa Iacobescu îşi plânge fiica cu lacrimi amare. Ne-a deschis uşa vecinul acestora, cel care în ultimii zece ani le-a fost alături şi le-a dus cu maşina lui pe unde aveau nevoie. Cu ochii în lacrimi, domnul Petcu ne-a povestit ultimele clipe din viaţa lui Aimée.

”Da, eu sunt  vecinul dânsei. Locuiesc în blocul alăturat, acolo la vile. Sunt persoana care am dus-o şi am adus-o tot timpul la teatru, dar cel mai mult la spital. O cunosc de zece ani, mai exact, de când este bolnavă. Detalii despre boală nu cunosc, nu-mi aparţin şi nici nu vreau  să vorbesc. Ea a fost o femeie foarte puternică, credea tot timpul că va învinge. Din păcate, în ultima vreme îi era rău destul de des, am văzut-o chiar făcându-i-se rău, iar salvarea a fost chemată de multe ori. Nu am auzit-o vâitându-se atât de tare, ca să nu o supere pe mama ei, cu excepţia ultimei săptămâni. Am fost cu ea la spital, şi atunci am auzit-o pentru prima dată cârtind şi am întrebat-o  «Ce vă doare, doamnă» şi dânsa a răspuns: «Toate. Mă dor toate». Îşi presimţea sfârşitul şi a fost conştientă până în ultimul ceas. M-a chemat acasă chiar duminică, nu mai putea vorbi de la dureri, însă a apucat să-mi spună «Vă rog să aveţi grijă de mama». A lăsat asta cu limbă de moarte. Apoi i-am ţinut lumânarea până au venit medicii. Au venit două echipaje de la SMURD  la ora 15.00, au resuscitat-o şi au dus-o la spital şi au băgat-o la aparate. Ne-am deplasat la spital, a ieşit doctorul şi ne-a spus că e în stare critică, apoi ne-au anunţat decesul”, a povestit cu durere în suflet vecinul lui Aimée Iacobescu.


    În acest bloc a locuit Aimée, alături de mama ei, Steluţa
În acest bloc a locuit Aimée, alături de mama ei, Steluţa

Bărbatul nu a plecat nici o clipă din apartamentul în care a rămas Steluţa, aşteptându-l pe fratele geamăn al lui Aimée Iacobescu.”Astăzi (n.r.: marţi, 28 martie) la ora 16 urmează să sosească în ţară domnul Doru şi în funcţie de ceea ce spune dumnealui, vom face. Nu ştiu ce se va întâmpla cu mama ei, nu ştiu în grija cui va rămâne. E o femeie în vârstă care are nevoie în permanenţă de ajutor, se deplasează doar cu cadrul foarte puţin. Dacă se întâmplă să pice, e nevoie de doi bărbaţi să o ridice. Noi nu putem să avem grijă de ea, pentru că avem familii, servicii”, a mai povestit bărbatul.


    Vecinul regretatei artiste i-a ţinut lumânarea
Vecinul regretatei artiste i-a ţinut lumânarea

Aimée, îngropată alături de tatăl său

Regretata artistă care s-a stins din viaţă duminică, după o lungă luptă cu cancerul la sân, va fi înmormântată la Cimitirul Ghencea Militar, vineri, la ora 13.00, acolo unde există cavoul familiei și unde, în  1995, a fost înmormântat Constantin Iacobescu, tatăl artistei.

Aimée Iacobescu şi-a trăit ultimii ani de viaţă luptându-se cu grave probleme financiare, deoarece își dădea toată pensia de actor pe medicamente. De asemenea, ea a murit cu o mare dezamăgire, aceea că nu a putut intra în posesia moştenirii lăsate de tatăl ei. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
12357203 jpg
image
image
image
image
image
image
halsey par roz profimedia jpg
copii adela popescu radu valcan jpg
andreea berecleanu rochie jpg
banner Alin Oprea
Roman și Elisei PNG
Banner Dinu Maxer Miss Plajă
banner Julia Jianu png
Coca Andronescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net