Ultimul omagiu pe care Mihai Onilă îl va aduce fetiței sale. Îi va îndeplini un vis

Ultima actualizare:

  Ioana era singurul copil al lui Mihai Onilă. Nimeni nu știe cum va reuși familia să depășească șocul pierderii micuţei
Ioana era singurul copil al lui Mihai Onilă. Nimeni nu știe cum va reuși familia să depășească șocul pierderii micuţei

Drama solistului Mihai Onilă (45 de ani) a impresionat întreaga ţară. Tatăl îndoliat şi-a adunat puterile, pentru câteva clipe, şi ne-a povestit despre necazul care s-a abătut ca un blestem asupra familiei sale: decesul prematur al unicului copil, Ioana Emily Hope, care tocmai împlinise 10 ani.

Mihai se stabilise definitiv în Belgia, în urmă cu doi ani, împreună cu soţia Adriana, dar şi cu fiica lor, Ioana Emily Hope. Totul a fost bine şi frumos până în primăvara acestui an, când medicii i-au dat o veste sfâşietoare: “Pe data de 26 mai, anul acesta, am observat că fiica mea, Ioana, aflată la locul de joacă, şchiopăta, iar degetele  de la mâna stângă le ţinea strânse. M-am grăbit să o duc la medic, a fost internată pe loc şi i s-a făcut de urgenţă un RMN. A doua zi, doctorul mi-a zis direct: “În maximum 6 luni, fata ta moare, căci are o formă gravă de cancer în centrul creierului”.


  Mihai, alături de fiica sa și de soție, într-o vacanță fericită
Mihai, alături de fiica sa și de soție, într-o vacanță fericită

Deşi cadrele medicale i-au recomandat ca fiica lui să fie trecută pe tratamentul standard, artistul n-a dorit ca micuţa să mai fie chinuită degeaba: “Ne-au prezentat chimioterapie şi radioterapie, pe care le-am refuzat, nu o ajutau cu nimic. Am ţinut-o acasă”, ne-a mai spus el.Din păcate, miercuri dimineaţă, inima micuţei a încetat să mai bată: “A fost lucidă până în ultima clipă. Miercuri, în jurul orelor 3.00, Ioana a început să respire din ce în ce mai greu. Am chemat Salvarea, a ajuns repede, cam în 4 minute. Doctorii au resuscitat-o, au luat-o la spital, însă orice efort al lor a fost zadarnic”, ne-a povestit Mihai Onilă despre ultimele clipe din viaţa ”prinţesei” lui.

Nu va avea o înmormântare tradițională


  Familia fusese de curând în excursie la Sfinx, iar micuței i-a plăcut enorm locul
Familia fusese de curând în excursie la Sfinx, iar micuței i-a plăcut enorm locul

Trupul neînsufleţit al fetiţei va fi incinerat în Belgia: ”Mă voi întâlni cu cei de la pompe funebre şi voi  stabili tot. Cenuşa ei o voi împrăştia ori în Hawaii, căci visa să meargă acolo ca să înoate cu delfinii, ori la Sfinx-ul nostru românesc, unde mergeam adesea împreună ”, a adăugat Mihai.  Durerea părinţilor e cu atât mai mare cu cât Ioana era ascultătoare, cuminte, dar şi talentată şi isteaţă: ”Picta foarte frumos, şi vorbea la perfecţie engleza şi germana. A fost un înger, niciodat[ nu ne-a supărat cu absolut nimic şi aşa va rămâne pentru totdeauna în sufletele noastre. Nu a greşit niciodată cu nimic, a fost şi este entitatea perfectă!”, ne-a descris-o atât de frumos cântăreţul.


  În ultimele luni, Ioana era scoasă la plimbare în scaunul cu rotile
În ultimele luni, Ioana era scoasă la plimbare în scaunul cu rotile

Deşi Mihai Onilă susţine că are şi puteri paranormale, reuşind să trateze o femeie de cancer la limbă, dar şi alte 200 de persoane de depresie, în cazul Ioanei n-a mai putut face nimic: “Orice aş fi aplicat pe ea, mai presus a fost voia lui Dumnezeu”, ne-a zis el, cu tristeţe în glas. Coincidenţă sau nu, Mihai şi-a dat seama că poate trata boli exact din ziua în care a aflat că va deveni tătic: “Din momentul în care soţia mea, Adriana, a rămas însărcinată, am intrat pe făgaşul acesta. Făceam reabilitare şi tratamente energetice pe oamenii bolnavi, care apoi veneau şi-mi spuneau că s-au însănătoşit”, declara Mihai Onilă, pentru Click!, în urmă cu câţiva ani.Le-a pictat un scăunel

Ioana era foarte talentată la desen, ba chiar făcea cursuri de specialitate la o şcoală de pictură din Belgia, unde fusese remarcată de profesori. În urmă cu trei săptămâni, părinţii au dus-o la un centru de activităţi unde, cu ultimele puteri, micuţa cu chip de înger a reuşit să picteze un scăunel, pe care a scris  numele ei. L-a dăruit părinţilor, de parcă presimţea că se apropie dureroasa despărţire. Piesa de mobilier stă acum la loc de cinste în camera Ioanei. În ultimele luni, micuţa nu mai avea putere să meargă, fiind plimbată de tatăl ei prin parcuri într-un scaun cu rotile.Mihai era vocea de cinci stele din «Axxa»


  Fetița era foarte talentată la pictură
Fetița era foarte talentată la pictură


  Trupa AXXA, pe vremea când făcea furori
Trupa AXXA, pe vremea când făcea furori

Mihai Onilă a devenit cunoscut în urma colaborării cu trupa AXXA, din care a făcut parte în perioada 1999-2005, alături de Dinu Maxer, Sorin Raia şi de Adrian Filip. Ei au dat lovitura în anul 2000, cu piesa” Marea te cheamă la ea”, care i-a urcat în topurile muzicale. Foştii colegi de trupă îi sunt alături acum, iar Dinu Maxer a suferit un şoc la aflarea tragicei veşti: “Nu-mi vine să cred, îmi vine să mor, am vorbit cu Mihai, l-am încurajat, sper să treacă peste acest necaz. E o mare tragedie să-ţi îngropi copilul. O ştiam pe Ioana, era un copil tare vesel, iar Mihai era topit după ea, era Universul lui”, a declarat Dinu pentru Click!

image
image
image
image
image
image
FotoJet (12) jpg
3 mioara velicu 40 de intrebari cu denise rifai kanal d jpg jpeg
FotoJet (6) jpg
Fuego concert Sala Palatului jpg
image png
image png
image png
image png