Va fi ultima dorință a Ionelei Prodan îndeplinită? Declarațiile Administrației Prezidențiale

Ultima actualizare:

    Administrația Prezidențială a propus decorarea post-mortem a Ionelei Prodan Foto: Arhivă personală
Administrația Prezidențială a propus decorarea post-mortem a Ionelei Prodan Foto: Arhivă personală

Cântăreața de muzică populară Ionela Prodan, care a încetat din viață luni seară, i-a dezvăluit politicianului Codrin Ștefănescu ce își dorește să primească înainte de a muri.

Politicianul a povestit, în cadrul unei emisiuni tv, că artista a purtat o conversație cu el atunci când a avut un moment de luciditate, înainte să intre în comă.„Cu câteva zile înainte de a intra în comă, avea pierderi de memorie. M-a sunat de la spital și am vorbit”, a declarat acesta. Ultima dorință a artistei a fost să primească o diplomă care să-i ateste toată cariera din domeniul muzicii folclorice. „Spune-i lui Liviu Dragnea că eu o să mă prăpădesc, dar vreau să primesc o diplomă de la Ministerul Culturii pentru toată cariera mea”, a fost rugămintea Ionelei Prodan. Politicianul Codrin Ștefănescu a susținut că aceasta din urmă a fost ultima discuție coerentă pe care a purtat-o cu îndrăgita interpretă.

După ce Ștefănescu a făcut aceste dezvăluiri la televizor, Administrația Prezidențială a precizat într-un comunicat transmis miercuri, la doar doua zile de la moartea cântăreței, că Ministerul Culturii a transmis o propunere de decorare post-mortem a Ionelei Prodan cu Ordinul „Meritul Cultural”. Această propunere este în prezent analizată de către Cancelaria Ordinelor.

Statul român a recunoscut meritele Ionelei Prodan de-a lungul timpului, aceasta fiind distinsă în 2004 cu grad de Comandor, categoria „Promovarea Culturii”, tot din cadrul Ordinului „Meritul Cultural”, pentru contribuțiile cântăreței în „promovarea culturii și civilizației românești, atât în țară, cât și peste hotare”. În anul 2002, artista a fost de asemenea decorată cu Crucea Națională „Serviciul Credincios”, clasa a III-a, care este cea mai înaltă distincție de acest gen, oferită „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească şi universală”.

Administrația Prezidențială amintește că Ordinul ”Meritul Cultural” a mai fost acordat unor personalități precum: Florian Pittiș, Stela Popescu sau Alexandru Arșinel.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net