Văduva lui Dan Spătaru, dezvăluiri emoţionante la 11 ani de la moartea artistului

Ultima actualizare:

    Sida Spătaru a fost în tinereţe o mare balerină
Sida Spătaru a fost în tinereţe o mare balerină

A trecut printr-o perioadă grea. La 11 ani de la moartea lui Dan Spătaru, văduva artistului a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru Click! despre viaţa petrecută alături de “Regele Aplauzelor”. Cu emoţie în glas ne-a povestit despre nepoata care-i calcă pe urme, despre trandafirii pe care-i udă zi de zi, cum îl visează şi cum se descurcă cu banii, totul într-o poveste spusă de una dintre cele mai iubite balerine dinainte de Revoluţie.

  • Click!: Cum a început povestea de dragoste dintre dumneavoastră şi meastrul Spătaru? 

Sida Spătaru: Ne-am cunoscut la un turneu în ţară, a fost dragoste la prima vedere. Dan Spătaru era cap de afiş, un tânăr chipeş şi şarmant,  eu eram balerină, m-a cucerit cu trandafiri roşii. Era un romantic incurabil, un adevărat cavaler. Povestea noastră a fost ca în basme. Când ne-am mutat împreună, nu exista zi să nu-mi aducă flori, cadouri multe, de oriunde venea, aducea daruri din inimă. Cânta mereu de Sărbători, noi ne vedeam abia dimineaţă, mâncam şi petreceam. A fost un om deosebit, un soţ perfect. Îmi plăceau mult vacanţele pe care le petreceam împreună la prietenii noştri din Nurenberg, unde mâncam sarmale şi cârnaţi bavarezi. 

Maria Spătaru (10 ani), nepoata regretatului artist, nu a avut şansa să-şi cunoască bunicul, însă îi calcă pe urme. “În fiecare seară merge la canto, seamănă foarte bine cu Dan, când vine de la şcoală facem împreună lecţii, la matematică e mai greu... Este un copil energic, plin de viaţă, învaţă mult” povesteşte Sidonia Spătaru.

A fost «Regele aplauzelor»

Dan Spătaru a fost unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi de muzică uşoară din anii ’70, poreclit şi “Regele aplauzelor”. Maestrul era o prezenţă discretă. “Nu deranja” decât cu o glumă bună.  Piesele sale, “Drumurile noastre” şi “Ţărăncuţă, ţărăncuţă”, răsună şi acum în difuzoare.

image
image
image
image
image
image
image png
banner Ozana Barabancea png
index (2) jpg
Snapinsta app 407656306 723849415942109 7565895018904345749 n 1080 jpg
vulpitaa v1 e1699372320947 300x169 jpg
image png
emily burghelea jpg
cub mircea bravo png