Valeria Seciu împlinește 80 de ani. Actrița a rămas văduvă de tânără, iar fiul este călugăr

Ultima actualizare:

    Marea actriță Valeria Seciu este iubită de românii care au avut privilegiul să o vadă și să o aplaude pe marile scene. Părea plăpândă, emotivă, sensibilă, dar a jucat roluri de forță.FOTO: adevarul.ro
Marea actriță Valeria Seciu este iubită de românii care au avut privilegiul să o vadă și să o aplaude pe marile scene. Părea plăpândă, emotivă, sensibilă, dar a jucat roluri de forță.FOTO: adevarul.ro

Marea noastră actriță Valeria Seciu împlinește joi, 1 august, 80 de ani. La mulți ani, distinsă doamnă! Românii vă iubesc și vă respectă cariera de excepție pe cele mai importante scene din țară.

Marea actriță Valeria Seciu este iubită de românii care au avut privilegiul să o vadă și să o aplaude pe marile scene. Părea plăpândă, emotivă, sensibilă, dar a jucat roluri de forță. Pe 1 august împlinește 80 de ani.

Valeria Seciu este o artistă complexă și completă, care a abordat fiecare rol cu inteligență. Fiecare spectacol în care a jucat a devenit un eveniment de neuitat. Sunt reper în istoria spectacolelor de teatru piesele ”Livada de vişini”, ”Regele Lear”, ”Menajeria de sticlă”, ”Idiotul”, ”Maestrul și Margareta” și încă multe altele. Valeria Seciu a debutat în anul 1964 și a rămas în lumina reflectoarelor 49 de ani.

Actrița a renunțat din 2014 la cariera în lumea actoricească. Ultima apariție a Valeriei Seciu a fost în 2013, în filmul ”Roxanne”.

În iulie 2015, ea a fost răsplătită, pentru întreaga activitate, cu o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, din Capitală.

Acrița a fost căsătorită cu iubirea vieții, marele actor Octavian Cotescu, decedat la doar 54 de ani (1985).

A rămas  singură, iar unicul lor fiu, Alexandru, a părăsit casa părintească pentru a îmbrăca hainele monahale.

Dar astăzi, la cei 80 de ani, trofeele nu îi alină cu nimic dorul de soţul ei şi de fiul său, Alexandru, în vârstă de 51 de ani. Pe unicul său băiat îl vede destul de rar şi asta pentru că după moartea tatălui care l-a marcat profund, Alexandru Cotescu (n.r.- avea 17 ani când tatăl său s-a stins) a ales calea ortodoxiei.  A absolvit două facultăţi, una tehnică, apoi Teologia, şi a hotărât să-şi dedice viaţa slăvindu-l pe Dumnezeu.

În anul 2000, tânărul a plecat la Sfântul Munte Athos, mai precis la Mănăstirea Vatopedu din Grecia, şi a îmbrăcat hainele călugăreşti numindu-se Părintele Daniil. ”Am aflat că viaţa, în călugărie, nu-i aşa cum mi-o închipuiam înainte. În rest, căutăm toţi să devenim mai smeriţi decât suntem”, spunea acesta, într-un interviu.

Citește și

Actorul Octavian Cotescu avea alt nume în buletin. Cine i-a dat numele de scenă

Cum se numeau în buletin Jean Constantin și Jorj Voicu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
traian basescu
image
image
image
image
image
image
image png
media 141330213543977700 jpg
Emilian e un tânăr artist pe val
banner Mara Banica Culiță Sterp png
margareta paslaru jpeg
 Pentru că au o viață agitată și muncesc mult dar se și implică în creșterea copiilor, Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu nu prea mai au timp pentru ei
marina voica jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net