Video de colecție cu toată nunta lui Dan Spătaru! Și-a dus soția la altar cu trei ani înainte să moară

Ultima actualizare:

    Dan Spătaru și Sida Spătaru, în ziua cununiei
Dan Spătaru și Sida Spătaru, în ziua cununiei

Regretatul Dan Spătaru s-a cununat religios cu soția lui, Sida, abia cu trei ani înainte să se stingă din viață. Iată imagini de colecție de la cununia sa religioasă, eveniment care a avut loc în anul 2001.

Cântărețul Dan Spătaru a fost unul dintre cei mai mari artiști pe care i-a avut țara noastră. A fost iubit de o țară întreagă și s-a bucurat de un succes imens la public, pe toate planurile. A fost adorat de mii de oameni, iar femeile îi cădeau pur și simplu la picioare. Pe soția lui, Sida a cunoscut-o în anul 1972 la „Teatrul Fantasio” din Constanța. S-au căsătorit doi ani mai târziu, în 1974 și au avut un copil, pe Dana. Însă, aceasta l-a făcut bunic, abia după ce artistul a urcat la ceruri. Ani de zile s-a luptat cu dependența de alcool, iar soția lui l-a ajutat să scape de această meteahnă. Obișnuia să spună că ”Acum beau doar apă, să se facă șprițul”. Cununia religioasă cu Sida a tot fost amânată și abia în 2001 au ajuns la altar. Trei ani mai târziu, la 8 septembrie 2004, Dan Spătaru s-a stins din viață în urma unui infarct. Peste zece mii de oameni au fost prezenți la înmormântarea sa.

După mărturiile soției, Dan Spătaru a fost „familist convins” și „un model de tătic”. “Iubea enorm oamenii, copiii, forile, tot iubea, tot ce mișca pe lângă el. A fost un om cu un suflet extraordinar de mare, un om iubitor care ajuta foarte multă lume, prieteni și chiar și oameni pe care nu-i cunoștea. Ne-a facut toate plăcerile și era atent și nu numai neapărat când era ziua noastră, a mea si a Danei, sau o zi așa, pe care o știm toți. De unde mergea venea cu atenții. Lui îi plăceau florile, venea mereu cu un buchet imens de trandafiri”, povestea Sida Spătaru într-un interviu.

A urmat Facultatea de Sport

Dan George Spătaru s-a născut în 2 octombrie 1939, într-o familie de învățători, Gherghina și Aurel Spătaru. Și-a petrecut copilăria în comuna natală, la Aliman, Ion Corvin și la Medgidia, alături de sora mai mare Puica (Maria Nicola) și a bunicilor, agricultori. Caii erau pasiunea lui de mic copil, mai târziu a apărut o altă pasiune, mult mai puternică, aceea pentru fotbal. Artistul a crescut printre poveștile bunicilor și cântecelor interpretate de părinții lui. Mama sa a murit când el avea 12 ani, iar cei doi copii s-au mutat la o mătușă la Medgidia, pentru a îndeplini dorința mamei "Copiii mei să învețe carte". Aici, cântărețul a făcut liceul și a început cariera de fotbalist. A evoluat pe post de mijlocaș la clubul Știința București. În anul lll la Facultatea de Sport a lăsat fotbalul pentru că avea hernie de disc. Apoi, s-a dedicat școlii și muzicii. Dan Spătaru era student când a început să cânte la "Casa Studenților" în anul 1962. A început cu muzică italiană, care era la modă. Dragostea pentru muzică a moștenit-o din familie; tatăl său cântase la vioară. Primele bucăți muzicale interpretate de Dan Spătaru au fost ale Cameliei Dăscălescu. Odată, la o terasă l-a întâlnit Temistocle Popa, care i-a compus aproape toate șlagărele. Primul mare succes l-a avut cu "Măicuța mea", de Temistocle Popa. A urmat un șir de șlagăre: „Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile”, "Cântec","Măicuță, îți mulțumesc!", "Vorbește lumea că-s ștrengar".

Record la aplauze în Cuba

Dan Spătaru a bătut recordul la aplauze când era în Cuba: 16 minute și 19 secunde. „Prin 1967 am fost la un festival internațional în Cuba, la Varadero, unde sunt trecut în Cartea Recordurilor pentru aplauze: 16 minute și 19 secunde!”. 

Citește și:

Femeile lui Dan Spătaru, împreună de ziua artistului

Dan Spătaru ar fi împlinit vârsta de 79 de ani. Cum se numea în acte

Văduva lui Dan Spătaru, dezvăluiri emoţionante la 11 ani de la moartea artistului

image
image
image
image
image
image
Adrian Păduraru şi Teodora  Mareş s au iubit în film,  dar s au evitat, în pauzele  de  filmare jpeg
phoebe price lnejerie intima profimedia (1) jpg
image png
culita sterp webp
Ramona Olaru jpeg
image png
dorian popa hp jpg
image png