VIDEO Emoție pură la TNB. Florin Piersic, felicitat de nepoțelul Sașa, pe scenă. Oamenii au aplaudat cu lacrimi în ochi

Ultima actualizare:

    Florin Piersic, topit de dtag, cu micul Sașa, pe genunchifoto: arhivă personală
Florin Piersic, topit de dtag, cu micul Sașa, pe genunchifoto: arhivă personală

Momente de neuitat, marți seara, la TNB, la piesa "Străini în Noapte". Florin Piersic (85 de ani) a urcat din nou pe scenă, după aproape un an de absență. Maestrul s-a prezentat impecabil, ca de fiecare dată, și a fost în mare vervă, mai ales că în public a avut cel mai important spectator, în persoana nepoțelului său. Sașa (5 ani) a venit sa-și vadă bunicul jucând, iar la final, în semn de prețuire, i-a oferit un trandafir. Spectatorii au plâns de emoții și au aplaudat în ropote! Andreea, mama lui Sașa, ne-a oferit, în exclusivitate, o imagine cu fiul ei, din acea seară specială.

Marți, 20 iulie, ora 18.00. În fața Teatrului Național din București, sute de persoane îmbrăcate elegant, au sosit cu două ore înainte de începerea spectacolului "Străini în Noapte". Sala Mare are o capacitate de 940 de locuri, însă din cauza regulilor pandemice, doar 75% din aceasta s-a putut ocupa, spre dezamăgirea fanilor. Femei, bărbați, tineri, persoane de vârstă treia, așteptau cu nerăbdare întâlnirea cu marele artist al nostru, Florin Piersic.


    Sașa, cu trandafirul pregătit pentru bunicul luifoto: arhivă personală
Sașa, cu trandafirul pregătit pentru bunicul luifoto: arhivă personală

După aproape un an de pauză, titanul actor a urcat din nou pe scenă, alături de talentata Medeea Marinescu, pe care o cunoaște de când interpreta în filmul "Maria Mirabela", iar el în "De-aș fi..Harap Alb". Piesa se joacă din 2010, de aproape 12 ani, însă în public au fost persoane care au venit pentru a patra sau a cincea oară datorită simpatiei pe care o au pentru protagoniști, precum și modului magistral în care este interpretată. O piesă cu doi actori, de două ore, timp în care spectatorul este purtat printr-un carusel de emoții și stări, cu un final apoteotic care îți smulge lacrimi și, bineînțeles, nu te poți opri din aplaudat. Înainte de începerea piesei, Florin Piersic a ținut un discurs impresionant, in memoriam regizorului "Străini în Noapte", și anume regretatul Radu Beligan, de la a cărui moarte s-au împlinit fix cinci ani, în ziua respectivă. 


    Florin Piersic, felicitat la finalul piesei
Florin Piersic, felicitat la finalul piesei

Florin Piersic, topit în prezența nepoțelului

Au urmat cinci secunde de tăcere! Un munte de om s-a făcut însă foarte mic la apariția unui spectator mai tânăr cu 80 de ani decât el. Este vorba despre un băiețel de cinci anișori, cu păr bălai, care a intrat cu mama sa, pe vârfuri, pentru a nu deranja: Sașa, nepoțelul maestrului, care a venit pentru prima dată să își vadă bunicul pe scenă. Mândru și emoționat, Piersic l-a prezentat și pe el publicului. "Am un spectator important. Este nepoțelul meu, iar doamna care îl ține de mânuță este soția lui Piersic Junior, care e ceva puțin mai talentat decât mine", a spus zâmbind. 

Juniorul a stat cuminte în scaun, numai ochi și urechi, de parcă ar fi vrut și el să învețe din tainele actoriei. La final, Medeea și partenerul ei au ridicat publicul în picioare și au fost aplaudați minute în șir, iar câțiva dintre fani au venit pregătiți cu buchete de flori, pe care le-au oferit. De departe cea mai prețioasă floare a fost cea din partea lui Sașa. Sfios, s-a apropiat cu un trandafir galben-portocaliu în mână, pe care i l-a dăruit bunicului său cu ajutorul mamei, pentru că scena era prea înaltă pentru el. Maestrul Piersic s-a înmuiat tot! Cortina a căzut, însă oamenii au aplaudat în continuare, în semn e prețuire și de dor. 

Citește și:

Florin Piersic a bătut 2.000 km cu piesa «Străini în noapte»

Florin Piersic şi Medeea Marinescu, de zece ani împreună în «Străini în noapte»

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net