Zina Dumitrescu, incinerată, deși voia să fie îngropată lângă mama ei. Dana Săvuică a ajuns la INML


    Fostele modele Dana Săvuică și Daniela Androne au fost surprinse de fotoreporterii Click! ieri, în jurul orei 16.00, încercând să intre la INML „Mina Minovici”, aflat în incinta crematoriuluiFoto: Blitz
Fostele modele Dana Săvuică și Daniela Androne au fost surprinse de fotoreporterii Click! ieri, în jurul orei 16.00, încercând să intre la INML „Mina Minovici”, aflat în incinta crematoriuluiFoto: Blitz

Mister în jurul înmormântării Zinei Dumitrescu, celebra creatoare de modă care a murit pe 28 martie, la 82 de ani. Fiul acesteia, Cătălin Negreanu, a decis să incinereze trupul mamei sale, iar de cealaltă parte, manechinele Generaţiei de Aur, elevele Zinei Dumitrescum sunt revoltate că nu i-au putut organiza mentorului lor o înmormântare creştinească. Surse de încredere din cadrul Crematoriului Vitan Bârzeşti au confirmat pentru Click! că incinerarea va avea loc sâmbătă, 30 martie.

Toată lumea se întreba azi unde se află corpul neînsuflețit al Zinei Dumitrescu după a fost ridicat de la azil în această dimineaţă (29 martie) de firma de pompe funebre angajată de fiul creatoarei de modă. Sicriul a fost expus ieri, pentru câteva ore, la capela azilului, apoi a fost dus la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, din Bucureşti. Familia nu a anunțat însă oficial dacă va exista un priveghi și nici cum se vor desfășura funeraliile, iar toți prietenii au bănuit că va fi înmormântată creștinește la Cimitirul Bellu din Capitală. Vedeta are acolo un loc de veci simplu, unde e înmormântată mama ei, Nicoleta Bogoș, care s-a stins în 1983.

Mormântul mamei Zinei Dumitrescu
Mormântul mamei Zinei Dumitrescu

Groapa însă nu e amenajată ca un cavou, iar administrația cimitirului nu a primit nicio solicitare de la familia vedetei pentru ca locul să fie pregătit de înmormântare. Nici prietenii care au tot vizitat-o în ultimii ani de viață la azil nu știu detalii despre ultimul drum al creatoarei de modă.

„Am auzit că va fi înmormântată la Bellu sâmbătă (azi – n.r.), dar nu știu ora”, a declarat, pentru Click!, una dintre vedetele care a ținut o legătură strânsă cu „Mama Zina”. Într-un final, corpul neînsuflețit a ajuns la crematoriu, aflat în vecinătatea INML, iar câțiva prieteni au aflat și s-au dus să-i aprindă o lumânare. Fotoreporterii Click! au surprins-o ieri pe Dana Savuică, însoţită de Dana Androne, şi ea fost manechin lansat de Zina Dumitrescu.

Dana Androne și Dana Săvuică
Dana Androne și Dana Săvuică

Cele două, îmbrăcate în negru şi cu ochelari fumurii, au plecat foarte supărate de la Institutul de Medicină Legală. Click! a aflat că, într-un final, corpul neînsuflețit a fost depus într-o cameră frigorifică de la crematoriu, urmând a fi incinerat sâmbătă, 30 martie. Dana Săvuică și Daniela Androne au dorit să îi aprindă o lumânare, însă nici măcar ele nu au putut trece de portar.

Crematoriul Vitan-Bârzești
Crematoriul Vitan-Bârzești

Ce avere a lăsat în urmă Zina Dumitrescu

În 50 de ani de carieră, Zina Dumitrescu a strâns o avere de aproape un milion de euro care îi va reveni integral fiului ei, Cătălin Negreanu (49 de ani), unic moștenitor. Mama Zina deţinea un apartament de lux pe Calea 13 Septembrie, două automobile, bijuterii, blănuri scumpe, obiecte de artă şi mai multe terenuri pe Moara Vlăsiei. Cătălin Negreanu a administrat toate bunurile familiei în ultimii șapte ani de când și-a internat mama la cămin.

Acum un an, fiul Zinei a fost la un pas de a fi dezmoștenit legal după ce nu a plătit facturile pentru întreținerea mamei lui.

Fiul Zinei Dumitrescu a decis să o incinereze, deși creatoarea de modă și-a dorit să fie înmormântată lângă mama ei
Fiul Zinei Dumitrescu a decis să o incinereze, deși creatoarea de modă și-a dorit să fie înmormântată lângă mama ei

Atunci, patronul centrului, Ioan Cassian, spunea că, legal, Zina a fost abandonată de familie, iar el a acoperit toate cheltuielile și că tot el se va ocupa de înmormântarea creatoarei de modă. În presă au circulat informații că apartamentul de lux al Zinei ar fi fost vândut de fiu pentru a acoperi cheltuielile creatoarei de modă cu tratamentul și cu îngrijirea la căminul de bătrâni. Astfel, Cătălin și-a reglat conturile cu Ioan Cassian, iar trupul neînsuflețit al Zinei a fost încredințat familiei.

Cum au apărut problemele de sănătate ale Zinei Dumitrescu

Încă din liceu, Mama Zina și-a dedicat toată viața modei și a fost răsplătită pe măsură. În perioada comunistă, a ajuns directoarea Casei de Modă Venus, principalul reper vestimentar în țară. A creat zeci de colecții de haine, a lansat modele de renume și a avut prezentări în toată lumea. A trăit ca o regină în lumina reflectoarelor și s-a bucurat de faimă, însă apusul carierei a fost abrupt. A fost căsătorită de trei ori, iar în 2009, moartea ultimului soț, conferențiarul Costin Dumitrescu, după 22 de ani de mariaj, a fost lovitura din care nu s-a mai putut recupera.

Cătălin Botezatu și Zina Dumitrescu erau prieteni apropiați
Cătălin Botezatu și Zina Dumitrescu erau prieteni apropiați

Atunci i s-a declanșat Alzheimer și a picat în depresie. Au fost speculații că ar fi încercat chiar să-și ia viața de două ori, ceea ce l-a îngrijorat pe fiul ei, plecat în Elveția. El a luat decizia internării la azil după ce și-a găsit mama leșinată în casă și a chemat salvarea.

„Alzheimer e boală degenerativă, iar fiul ei, Cătălin, ar fi trebuit să aibă grijă non-stop de Zina, însă el are viața lui în Elveția. Chiar dacă mulți îl condamnă că și-a dus mama la azil, nu a avut din păcate altă soluție. Doar cine nu a avut în familie un caz Alzheimer nu înțelege cât de dificilă e situația. Această boală nu e vindecabilă, iar medicamentele doar îi pot încetini evoluția”, ne-a spus o apropiată a familiei.

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
bacteria care te poate ucide
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
Anamaria Prodan
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
camasialtita
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg