VIDEO Ad Hoc, prima trupă de «punk acustic flocloric medieval», îşi lansează albumul de debut

Ultima actualizare:
Coperta revistei Harap Alb continuă...
Coperta revistei Harap Alb continuă...

Prima trupă de punk acustic folcloric medieval din ţară, AD HOC, originară din ţinutul Transilvaniei îşi lansează joi, pe 17 octombrie 2013, primul lor album - "Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale" în numărul 7 al revistei „Harap Alb continuă...".

Evenimentul va avea loc în Music Club din Bucureşti şi reprezintă o dublă premieră pentru România: pentru prima dată o trupă românească îşi lansează albumul de debut într-un număr atât de mare - 10.000 de exemplare - complet gratuit (preţul revistei fiind acelaşi) şi pentru prima dată povestea albumului este integrată în aventurile lui Harap Alb, artiştii jucând rolul de "trubaduri şturlubatici" şi în lumea fantastică a lui Harap Alb.

După 4 ani de existenţă, AD HOC lansează primul lor material discografic. Cele aproape 200 de concerte pe care le-au susţinut prin toată ţara şi entuziasmul publicului i-au convins pe băieţi că a venit momentul să imprime un prim EP. "Dezmăţ, Licori şi Muzici Medievale" va conţine 6 piese originale AD HOC, un cover după binecunoscuta piesă "The Drunken Sailor" şi un bonus video.

Intitulat după motto-ul formaţiei (o traducere a sintagmei "Sex, drugs and Rock ‘n' Roll" într-o variantă medievală românească), EP-ul poartă numele single-ului lansat în luna iulie a acestui an şi reprezintă, într-o mare măsură, filozofia de viaţă a celor 5 "AdHoci".

Despre album şi colaborarea cu „Harap Alb continuă...", Dan „Ursu" Olar, percuţionistul şi managerul trupei declară: "E scurt, deoarece programul încărcat de concerte nu ne-a permis să înregistrăm mai mult. Pentru moment am hotărât să lansăm EP-ul de faţă, acesta cuprinzând piesele noastre complet originale. Chiar dacă majoritatea pieselor pe care le cântăm sunt foarte diferite de sursele vechi din care ne inspirăm, am considerat că e mai important să punem acum pe un CD ceea ce am compus noi. În ceea ce priveşte colaborarea cu „Harap Alb continuă...", aceasta ne onorează. Este o colaborare pe cât de evidentă, pe atât de inevitabilă - ei exprimă prin bandă desenată ceea ce facem noi în muzică."


    Coperta revistei Harap Alb continuă...
Coperta revistei Harap Alb continuă...

AD HOC a luat fiinţă acum 4 ani în Oradea, la iniţiativa lui Sergiu "Corbu" Boldor, şi a trecut prin multe schimbări de formă şi fond. Pornind de la un duet stradal care cânta muzică de cameră, au ajuns sa fie un grup de 5 flăcăi care îmbină atitudinea punk cu instrumentele acustice, filozofiile şi elementele folclorice româneşti, cu o melodie şi o tehnică medievală.

Evenimentul de lansare va avea loc joi, 17 octombrie, în Music Club din Bucureşti, pe strada Bărăţiei nr. 31, de la ora 19:00 şi va include proiecţii, discuţii şi întâlniri cu membrii AD HOC şi „Harap Alb continuă...", culminând cu un concert special AD HOC. Intrarea va fi liberă şi albumul, cu tot cu revista, vor putea fi achiziţionate în cadrul evenimentului. Şi pentru că tuturor ne place să petrecem, după concert, artişii - AD HOC şi „Harap Alb continuă..." - vor rămâne la club pentru o sesiune de autografe şi un afterparty cu muzică medievală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
banner înviere png
Ziua memorabilă a început cu formarea celor două echipe, a Curajoșilor și a Iepurașilor Sălbatici
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net