A început debranşarea datornicilor de la reţeaua de apă

Purtătorul de cuvânt al companiei Aquaserv Tg Mureş, Nicolae Tomuleţiu, a declarat, joi, că se va trece în cursul zilei la debranşarea de la alimentarea cu apă a datornicilor, transmite corespondentul NewsIn.

„Începând de marţi, când am făcut anunţul că vom sista apa la 19 asociaţii, unii au venit la discuţii şi am convenit asupra unor eşalonări. Au rămas însă şi asociaţii care nu au răspuns invitaţiei, acestea urmând a fi debranşate”, a declarat Tomuleţiu. Acesta a precizat că mai poartă discuţii, urmând să se facă lista finală cu apartamentele unde vor fi puse sigilii.

Directorul companiei Aquaserv din Tg Mureş, Sorin Lazăr, a declarat, marţi, că peste 3.200 de persoane, respectiv o mie de apartamente, vor rămâne fără apă începând de joi.

Datorii de peste 760.000 de lei

„Compania Aquaserv este nevoită să sisteze furnizarea apei potabile către 19 asociaţii de proprietari din Tg Mureş ca urmare a datoriilor extrem de mari acumulate de către acestea şi a lipsei de reacţie la somaţiile trimise de companie. Datoriile cumulate ale acestora sunt de peste 760.000 de lei”, a declarat oficialul companiei.

În luna iulie Aquaserv a început somarea a 120 de asociaţii de proprietari; 41 dintre ele au achitat total sau parţial sumele datorate, iar 60 au făcut cerere de eşalonare.

În luna iulie compania a sistat furnizarea apei către sute de case şi societăţi comerciale, din care au mai rămas debranşate doar 30 restul achitând total sau parţial sumele datorate.

Există riscul apariţiei focarelor de infecţie

Majoritatea apartamentelor care urmează să fie debranşate sunt situate în zone în care locuiesc persoane cu probleme sociale.

Conducerea companiei susţine că speră ca acolo să nu se formeze focare de infecţie din cauza lipsei apei, dar că au înştiinţat toate autorităţile, inclusiv cele sanitare.

Dacă până la 15 septembrie nu vor achita datoriile, alte 35 de asociaţii de propietari vor rămâne fără apă.

3 alina ceusan 2 jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
anca serea fiica jpg
vlăduța lupău png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
293172253 1378552842655773 4982117340242158991 n jpg
image
image
image
image
tragedie cobadin jpg
donald trump jpeg
image png
China Taiwan şi SUA adversari FOTO SHUTTERSTOCK
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg