A stat prea mult la soare sau e bolnav?

Ultima actualizare:

Prea mult soare, semne ale înaintării în vârstă psoriazis sau o boală gravă?

Sunt variante pe care specialiştii consultaţi de Click! le-au exprimat în legătură cu petele de culoare închisă, apărute pe capul şefului statului.

Dacă ar fi să ne luăm după declaraţia purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, petele reprezintă „o problemă minoră. Preşedintele este sănătos".

Citeşte şi:

Pete ciudate pe capul lui Băsescu - FOTO

Totuşi, semnele au apărut într-un timp foarte scurt, mai ales dacă ne gândim că, pe 15 august, de Ziua Marinei, când Traian Băsescu a participat la evenimentul de la Constanţa, nu avea nimic.

«Se poate să fi apărut de la soare»

"Petele ar putea fi un rezultat al expunerii la soare. Văzând, însă, doar nişte fotografii, nu pot să pun un diagnostic exact. Este nevoie de o consultaţie, poate chiar de o studiere a acelor pete cu un dermatoscop şi, eventual, chiar şi de o biopsie", ne-a explicat conf. dr. Vasile Benea, specialist dermatolog la Spitalul de Boli Dermato-Venerice "Scarlat Longhin" din Bucureşti.

«Pot fi pete de bătrâneţe sau pot anunţa un cancer»

"Pot fi cheratoze senile, care arată că pielea a îmbătrânit. E normal să apară, de la o anumită vârstă", ne-a declarat specialistul de la Clinica "Hyperion". A doua variantă se referă la verucile seboreice.

"Pot apărea de la soare şi sunt formaţiuni tumorale benigne, care, dacă sunt lovite, însă, sau expuse la soare se pot transforma în cancer", a adăugat dr. Doboş. O a treia variantă, care ar fi şi cea mai gravă, se referă la apariţia bruscă şi în număr mare a unor astfel de pete pe tot corpul.

"Un astfel de simptom poate anunţa existenţa unui cancer de organe interne, cum ar fi, de pildă, cel de colon", a încheiat medicul.

«Poate fi vorba de o formă de psoriazis»

„La prima vedere mie mi se pare o julitură de la o lovitură recentă. Dacă nu este vorba de o julitură şi este o pată, atunci vă pot spune că astfel de pete apar când omul este foarte stresat, duce nişte lupte interioare pe care nu le exteriorizează", ne-a explicat bioterapeutul, care spune că poate fi vorba şi de o formă de psoriazis.

Molnar ne-a explicat că a vorbit şi cu doctorul cu care colaborează şi acesta i-a spus că astfel de pete apar şi atunci când un om are probleme la ficat. „Doctorul este de părere că poate fi vorba şi de o lipsă de vitamine. Totuşi dacă nu are probleme medicale la ficat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net