Acum îi trezeşte «cocoşul metalic»
Reporterii Click! au aflat din surse sigure că locuitorii din Tunari au metode moderne de măsurare a timpului. Nu se mai bazează pe cântatul cocoşului, ci pe huruitul avioanelor care zboară deasupra comunei.
Ne-am dus la nea Marin, expertul în orarul companiilor aeriene. Ştie pe de rost aproape toate cursele care pleacă şi vin pe aeroporturile de lângă Capitală.
„Ăsta a decolat de pe Otopeni, cred că spre Frankfurt, dar acum trebuie să plece şi cursa de Barcelona de pe Băneasa", ne spune omul, în timp ce ne arată pe cer avioanele.
„Joaca" de-a făcutul cu mâna zburătoarelor din fier, care trec la doar câteva sute de metri de capul său, nu este deloc una plăcută pentru Marin Nae, de 60 de ani. Mai ales în zori, atunci când decolează prima cursă.
„La ora 3.30 sunt în picioare. De pe Otopeni pleacă avionul spre Tel-Aviv. Nici cocoşul nu cântă la ora aia. Primul cucurigu îl scoate după ora 4.00", zice bărbatul şi îl mângâie duios pe înaripat.
Parada aeronavelor se sfârşeşte după miezul nopţii. Abia atunci, locuitorii din Tunari se mai liniştesc puţin. Se bagă repede la culcare cu gândul că-i aşteaptă o nouă zi la fel asurzitoare.
Stâlpi de semnalizare pe terenul de rapiţă
Ţăranilor din Tunari nu le-a fost acaparată doar liniştea, ci şi pământurile. Pe terenul unde cultivă rapiţă, proprietarii au fost nevoiţi să-i lase pe cei de la „Henri Coandă" să-şi amplaseze stâlpii care iluminează pista. Totul, fără nici un ban