«Am tăiat porcul exact ca acasă, dar într-o livadă de portocali»

”Anul acesta am luat doi porci, pentru că am fost două familii. Ne-am unit şi am mers la un prieten, în livada de portocali, unde i-am tăiat. Am cumpărat în viu, de la o fermă, şi am dat 1,3 euro pe kilogram. Aveau cam 100 de kilograme fiecare”, spune Radu Albu (30 de ani), originar din Târgovişte.

În ciuda faptului că nu era zăpadă, iar portocalele încă se mai puteau vedeau în pomi din livadă, vântul bătea cu putere, iar buteliile pe care le foloseau românii pentru a pârli porcii îngheţau. ”Le încălzeam cu arzătorul, din timp în timp, pentru că nu mai avea presiune gazul. Noi ne încălzeam cu vin fiert”, spune Florin Baciu (54 de ani).

I-au pus porcului o portocală în gură

Bărbaţii îşi aduc aminte ce au învăţat de la părinţi şi încearcă să urmeze fiecare pas în pregătirea şi tranşarea porcului. ”După ce i-am pârlit bine, ca să se coacă şoriciul, l-am curăţat cu o perie şi un cuţit. La livadă, prietenii noştri aveau doar un aragaz micuţ, pe care nu se putea încălzi decât o oală cu apă. Am întârziat mai mult decât de obicei. Dar ne-am adaptat situaţiei”, adaugă Radu.

Puşi pe glume, bărbaţii au rupt o portocală din livadă şi au pus-o în gura porcului. ”Deh, să nu uităm nici de ţara gazdă”, spune zâmbind Radu.

Vezi mai multe fotografii pe adevarul.es

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub mircea bravo png
Jorge la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg