Americanu’: «Cafeaua cu sare mă trezeşte din beţie!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De Sărbători, ca tot omul, vedetele dau şi ele iama în sticlele cu băuturi. Dacă unii preferă vinurile scumpe, alţii se mulţumesc cu pălincuţa sau ţuiculiţa adusă de la ţară. Cum se mai întâmplă să sară calul dând pe gât prea multe pahare, fiecare dintre ei are câte o reţetă care îl trezeşte, ca prin farmec, din beţie.

Fost proprietar de pizzerie, Emil Mitrache, interpretul personajului Americanu' din vechiul serial "La bloc" de la Pro TV, le-a oferit cititorilor Click! remedii pentru mahmureala inevitabilă după chefurile de Sărbători.

Cu ceva experienţă în materie de „abureli", Americanu' merge pe premisa „cui pe cui se scoate". „Eu zic că poţi scăpa de durerile de cap doar dacă mai bei un păhărel din ce ai băut cu o seară înainte, pentru că stomacul e obişnuit. Mahmureala asta se întâmplă numai atunci când amesteci mai multe feluri de băutură. Cum zice şi Moştenescu, mai merge ceva acreală sau o bere mică", a declarat acesta pentru Click!

Actorul mai are însă o metodă de îndepărtare rapidă a ameţelii, pe care a testat-o după ce a văzut-o în filme. „Am observat, în filme, un remediu sigur este şi cafeaua cu sare. Ştiu că atunci când eşti beat, turmentat, nu e bine să bei sau să mănânci lactate", a mai spus el.

Arşinel: «Ciorba de potroace este sfântă!»

Celebrul actor Alexandru Arşinel a trăit multe experienţe bahice de-a lungul celor 72 de ani ai săi, însă niciodată nu a băut fără să mai ştie de capul lui. Arşinel are şi el câteva recomandări pentru cei care nu mai reuşesc să scape de mahmureală.

„Nu mi s-a întâmplat în anii ăştia să mă îmbăt atât de tare, dar ştiu că zeama de varză, moare, cum îi zicem noi în Moldova, şi ciorba de potroace, te trezesc din mahmureală. La fel de bun efect are şi tocăniţa de castraveţi muraţi cu carne macră de porc şi sos de roşii, evident şi condimentele respective. Mai recomand şi un pahar cu lapte bătut, sau chişleac, cum se zice la noi", ne-a spus actorul.

Gheorghe Turda: «Beau apă minerală cu sare şi îmi revin imediat»

Cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda a povestit, pentru Click!, una dintre cele mai haioase întâmplări de la o petrecere, de după 1990, la care s-a băut în cantităţi industriale.

„Eu n-am păţit aşa ceva, pentru că ştiu să beau. Sunt ponderat. Pot să spun că l-am salvat pe unul, eram la Palatul Elisabeta, când era cu circuit deschis, şi s-a îmbătat de nu mai ştia de el. Era un şef de la Paşapoarte. În fine, m-am dus la bucătărie şi am luat un pahar cu apă minerală şi am turnat sare. Am făcut un fel de saramură şi i-am dat-o pe gât. Într-un sfert de oră a debordat şi şi-a revenit", ne-a mărturisit, râzând, artistul.

Moştenescu: «Dai pe gât o bere mică şi eşti ca nou!»

Actorul Dragoş Moştenescu are o metodă ingenioasă de a scăpa de durerile de cap şi stările de vomă provocate de băutură.

„Cea mai bună metodă e ca, a doua zi, să bei o bere mică, maximum două. Nu mai mult, pentru că o iei de la capăt ".

Trăistariu: «Mă dreg cu zeamă de varză»

Cântăreţul Mihai Trăistariu încă n-a găsit remediul perfect după o noapte de beţie.

„La mine se întâmplă rar, dar când se întâmplă, beau zeamă de varză, apă multă ca să diluez alcoolul şi dansez până transpir. Ţin minte că aveam 20 de ani când m-am îmbătat prima dată".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net