«Câinii», datorie de 2 milioane € la bănci!

Ultima actualizare:

După parcursul excelent din 2007, când au ieşit campioni, dar au fost stopaţi de Lazio pentru a ajunge în Liga Campionilor, „câinii" doreau neapărat să cucerească din nou titlul, ceea ce în 2008 însemna participarea directă în cea mai puternică competiţie din Europa.

Planul era simplu: întărirea lotului cu investiţii masive, bugetul alocat fiind de patru milioane de euro.

Suma necesară a fost împrumutată de la o bancă, iar cei din Floreasca au garantat cu banii din drepturile tv şi cei ce urmau să fie obţinuţi din Liga Campionilor. Un calcul arăta că bucureştenii ar fi primit de la UEFA în jur de zece milioane de euro, adică şi-ar fi acoperit datoria şi conturile tot ar fi rămas pline.

Prima tranşă de returnare a datoriei, în valoare de 2 milioane de euro, a fost stabilită pentru luna noiembrie 2010, timp în care roş-albii nu-şi făceau probleme că nu vor lua titlul şi vor rata Liga.

Însă calculele au fost date peste cap: rând pe rând, acţionarii s-au împuţinat, Turcu, Walter şi Săvulescu figurând doar cu numele în organigramă, fără a mai aduce bani la buget, Liga Campionilor a rămas un vis neînplinit, iar parcursul în Europa s-a limitat la "dubla" ruşinoasă cu NEC Nijmegen.

Timpul a trecut şi acum, Borcea şi Badea, singurii rămaşi la conducere, s-au văzut puşi în faţa faptului împlinit: incapacitate de plată, scadenţa fiind până ieri. Acum, conducătorii încearcă să obţină prelungirea perioadei de graţie, mai ales că roş-albii sunt afundaţi în datorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net