«Câinii» penali riscă ani grei după gratii!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dinamoviştii riscă ani grei de puşcărie după ce le-au aruncat fanilor mingi şi fulare pline cu fumigene.

Citeşte şi:

«Românii au talent» a bătut cel mai tare derby din Liga I!

Paştele «câinilor»! Steaua - Dinamo 0-1 în derby-ul României

Badea, ironic: "Le vom interzice jucătorilor să poarte fulare şi iarna"

Dacă anchetatorii îi vor identifica, aceştia vor primi şi interdicţia de a mai intra pe o arenă sportivă.

Incidentul care se dorea a trece neobservat s-a petrecut cu puţin timp înainte de primul fluier al partidei dintre Steaua şi Dinamo.

Alexe nu pare deloc fericit, în sinea sa, că urmează să încalce legea, introducând în arenă materiale pirotehnice

simeon stalpnicul png

Un jandarm a capturat unul dintre fularele buclucaşe

simeon stalpnicul png

Cei 18 jucători pe care antrenorul roş-albilor, Ioan Andone, i-a trimis la încălzire au vrut să le demosntreze rivalilor de o viaţă ce mult îşi respectă galeria. La iniţiativa şefilor din galeria dinamovistă, preşedintele executiv Cristi Borcea a fost de acord să intre în jocul fanilor şi să-i ajute pe aceştia să umilească peluza adversă.

Acţionarul "câinilor" le-ar fi transmis celor din staff-ul să le înmâneze jucătorilor care ies la încălzire câte o minge şi un fular pe care să le arunce ultraşilor.

Jandarmul a predat „trofeul” unuia dintre supervizorii săi

simeon stalpnicul png

„Superiorul” şi-a dat seama că fularul este„echipat” cu petarde

simeon stalpnicul png

Totul a decurs conform planului, însă, din păcate, unul dintre fularele aruncate fără succes de Cosmin Moţi nu a ajuns la destinatar. Un jandarm care păzea sectorul galeriei dinamoviste a ri­­dicat eşarfa, cu gândul să o dea mai departe. Atunci a realizat că fularul este greu şi cusut la ambele capete.

L-a desfăcut în faţa şefilor lui, care şi-au dat seama că gestul fotbaliştilor nu era altceva decât un mic ajutor de a introduce pe stadion materiale explozive pentru un adevărat show pirotehnic, în timpul derby-lui.

Oamenii legii au descoperit petardele într-un plic roşu

simeon stalpnicul png

Jandarmii au scos la „lumină” materialele pirotehnice

simeon stalpnicul png

Momentul nu s-a lăsat mult aşteptat. În primul sfert de oră, meciul a fost întrerupt două minute, pentru că fanii dinamovişti au aruncat torţele spre teren. După ce pompierii au îndepărtat pericolul, jocul s-a reluat.

Pe tot parcursul partidei, jandarmii au încercat să afle cum au ajuns fularele "explozive" în interiorul stadionului. Aşa s-a stabilit că vinovaţi se fac jucătorii care au aruncat suporterilor mingiile şi fularele "bombă". Imaginile surprinse de fotoreporteri şi cameramani îi vor ajuta pe anchetatori să-i identifice pe cei implicaţi.

"După ce vom şti cu certitudine cine a aruncat fularele şi mingiile vom lua măsurile de rigoare. Fapta este încadrată la legea 4 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive (n.red. - «Legea lui Mitică»). Dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, dar şi interzicerea accesului pe arene sportive pentru o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani", ne-a declarat Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

LEGE nr. 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive

EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI

PUBLICATĂ ÎN: Monitorul Oficial nr. 24 din 11 ianuarie 2008

ART. 35(1) Încercarea de a introduce, deţinerea sau folosirea în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie, pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T.2, precum şi a artificiilor din categoria "obiecte zburătoare luminoase" şi a pocnitorilor din clasa I constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit art. 31 alin. (21) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare.(2) În cazul prevăzut la alin. (1) se poate dispune faţă de învinuit sau inculpat măsura de siguranţă a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani.(3) Încercarea de a introduce, deţinerea sau folosirea în incinta arenei sportive a materiilor

Rezultatul de pe teren rămâne neschimbat

Deranjat de ce s-a întâmlat pe stadion, MM Stoica, managerul general al Stelei, a dus, ieri, la sediul LPF, o minge şi un fular cu însemnele lui Dinamo.

simeon stalpnicul png

"Trebuie luată o măsură drastică, pentru că următorul pas va fi introducerea de topoare şi cuţite. Aceasta a fost o infracţiune şi trebuie judecaţi pentru asta. Mingiile aruncate de dinamovişti erau mai grele decât cele medicinale, de-abia puteau fi aruncate în peluză de jucători. Dinamoviştii au vrut să dea foc stadionului", a spus Mihai Stoica. Cu toată străduinţa oficialului stelist, Dinamo nu poate pierde la masa verde partida cu roş-albaştrii.

" Ştiau cu ce erau pline mingile. Nu aţi văzut că nu au dat cu piciorul în ele şi s-au dus aproape de gard să le a­­runce ca la volei, cu mâna?!"Gigi Becali, patron Steaua

"Eu aş vrea ca Steaua să se mai gân­­dească, să ceară mai mult de 3-0, poate îi ajută şi la golaveraj. Meciul nu a fost întrerupt." Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net