Caloriferul electric, salvarea noastră pe timp de iarnă
Singura soluţie pentru a suplimenta căldura a rămas, se pare, achiziţionarea de calorifere electrice, radiatoare, aeroterme sau convectori electrici.
Pe piaţă sunt o mulţime de modele ce variază în funcţie de putere, de consum, de firmă şi, evident, de preţ.
"Aerotermele, spre exemplu, generează un consum scăzut, dar încălzesc repede şi, pe moment, reuşesc să satisfacă aşteptările clientului. Au o putere inferioară convectorului şi sunt cumpărate pentru a încălzi rapid încăperi mici. Însă este recomandat caloriferul. Chiar dacă acesta consumă mai mult, menţine căldura în încăpere o perioadă mai mare de timp. Convectorul e mult mai apropiat caloriferului ca formă şi fiabilitate", explică Magda Murgea, manager division Altex.
Toate aparatele dispun de mai multe trepte de putere, au termostate care să asigure exact temperatura dorită, au design compact, astfel încât să nu ocupe mult spaţiu şi să fie plăcute la vedere, dincolo de utilitate.
Cojile de portocală alungă moliile
Moliile care vă atacă hainele nu suportă dulapurile aerisite, dar nici anumite mirosuri. Pe lângă naftalină, sunt câteva arome naturale şi plăcute care alungă musafirii nepoftiţi.
Coaja de portocală este una dintre ele. Mai puteţi încerca cu lavandă, cu frunze de mentă, ace de brad, rozmarin, crizantemă vulgară sau vinăriţă.