Căpitanul care a omorât 300 de copii va fi ucis cu mii de tăieturi

16 mai 2014
article img
Căpitanul laş a reuşit să se salveze (Fotografii: Reuters)

Îl aşteaptă o pedeapsă exemplară! Căpitanul Lee Joon-seok al feribotului care s-a scufundat în aprilie, cu 459 de oameni la bord, dintre care 300 au pierit, riscă să fie executat în chinuri cu mii de tăieturi.

Tragedia de pe mare în urma căreia sute de sud-coreeni au murit, în majoritate copii, a şocat lumea nu demult. Pe căpitanul laş şi alţi trei membri ai echipajului, care au sărit în apă să se salveze, lăsându-i să se înece, îi aşteaptă pedeapsa capitală. În loc să anunţe cât mai repede echipele de salvare, comandantul a spus victimelor să stea liniştite, deşi ştia că feribotul urma să se scufunde.

În astfel situaţii foarte de grave, vinovaţii sunt spânzuraţi, conform legii din Coreea de Sud. Însă ceea ce s-a întâmplat este considerat de-a dreptul strigător la cer.

Pentru că a lăsat de izbelişte copii pe vasul care se scufunda, căpitanul Lee Joon-seok, în vârstă de 68 de ani, riscă să primească o pedeapsă tradiţională îngrozitoare: să fie ucis prin mii de tăieturi.

Adică, să fie tăiat încet cu cuţitele timp de mai multe ore pentru a suferi chinuri cumplite. Procuratura sud-coreeană l-a pus deja sub acuzare pe căpitan şi alţi 15 membri ai echipajului. Pedeapsa capitală nu s-a mai aplicat în Coreea de Sud din 1997.

Tragedia a avut loc în largul coastelor din sudul ţării

article img
Căpitanul laş a reuşit să se salveze (Fotografii: Reuters)

Feribotul cu 459 de suflete la bord s-a scufundat, la 15 aprilie, în largul coastelor din sudul ţării. Cel puţin 300 au oameni, în majoritate copii, au murit în urma catastrofei maritime. Vinovaţi pentru tragedie sunt căpitanul şi membrii echipajului, fiindcă au întârziat operaţiunile de salvare şi au abandonat victimele.