Carnea făcută în laborator ar putea fi o ameninţare pentru fermieri?
Cu cât o ţară devine mai bogată, cu atât locuitorii ei consumă mai multă carne. Ceea ce este un lucru benefic pentru afacerile fermierilor. Dar în condiţiile în care oamenii de ştiinţă creează carne în vitro, ar putea acest lucru să devină o ameninţare pentru fermieri, se întreabă reprezentanţii „Business Insider”.
În prezent există o cerere mare pentru carne, dar şi pentru cereale deoarece animalele trebuie să fie şi ele hrănite.
În ultimii ani oamenii de ştiinţă fac din ce în ce mai multe cercetări pentru crearea cărnii în laborator. Un cercetător a anunţat că în octombrie va prezenta oficial primul hamburger creat în laborator.
Momentan carnea făcută în Vitro nu reprezintă o ameninţare pentru fermieri deoarece ştiinţa încă este departe de a crea carne în laborator pe scară largă, dar având în vedere investiţiile care se fac este posibil ca în viitor să aibă loc şi acest lucru.