Ce sunt urmele albe lăsate de avioane pe cer. Explicațiile jurnalistului de știință Alexandru Mironov

Ultima actualizare:

Subiectul dârelor albe de pe cer care rămân în urma avioanelor a creat o adevărată isterie pe internet după o postare a fostei jurnaliste ProTv, Olivia Steer, cunoscută ca o promotoare a teoriilor conspiraționiste, în special pentru atitudinea ei vehementă împotriva vaccinării. Zilele trecute, Steer a bulversat internetul lansând o teorie halucinantă legat de liniile albe de pe cer lăsate de avioane. Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist a explicat la Digi 24 ce sunt urmele albe de pe cer.

image

De ce lasă avioanele urme albe pe cer?

Alexandru Mironov a spus referindu-se la liniile albe de pe cer că este vorba despre un fenomen de condensare și a explicat:

„Nu au încotro. Atunci când gazele de la țeava de eșapament ies în aer și întâlnesc temperaturi mult mai reci are loc un fenomen de condensare. Indivizii care se apucă să facă lucruri rele și să sperie oamenii ar trebui pedepsiți de lege. Știu că una dintre influențele rele se zbătea foarte tare împotriva vaccinurilor, ori sunt lucruri dovedite. Oamenii știu despre ce este vorba. E vorba despre niște vapori de apă împreună cu cenușa de la gaze arse, nimic de speriat în asta. Nu ne temem de orice. Avioanele sunt pe cer deja de mai bine de 100 de ani”.

De ce unele urme lăsate pe cer sunt mai subțiri, iar altele mai groase?

Scriitorul și jurnalistul Alexandru Mironov a explicat și de ce diferă dimensiunea urmelor albe lăsate în urmă de avioane: 

„După cum atmosfera este mai încărcată de umiditate sau nu. În funcție de asta are loc acest fenomen de transformare în vapori de apă, ceea ce lasă avioanele. În 10 ani și avioane vor fi electrice. Atunci nu se va mai pune problema”, a spus Mironov la Digi 24.

Ce a scris Olivia Steer 

Olivia Steer este cunoscută ca o promotoare a teoriilor conspiraționiste. În timpul pandemiei ea a avut o atitudine vehementă împotriva vaccinării. Postarea ei legat de liniile albe de pe cer a avut comentarii în avalanșă pe rețeaua socială facebook.

„Am observat că astfel de dâre apar doar deasupra aglomerărilor urbane, deasupra pârtiilor de ski sau deasupra litoralului, niciodată între două stațiuni montane sau în largul mării. Și am presupus, iar, că ar fi fost o risipă nejustificată de substanțe, care au un scop precis, și care nu îndeplinesc misiunea decât sprayate deasupra locațiilor populate de oameni, dinainte știute și vizate.

Apoi, am observat că dintre toți prietenii mei, care au ieșit, într-o iarnă, mai demult, pe pârtie, la ski, și au inspirat „aer curat de munte”, într-o zi cu brazde nesfârșite pe cer, numai eu, care am rămas în camera de hotel, să citesc, nu m-am îmbolnăvit de “enteroviroză”, cu stări febrile, de greață, cu vomă, dureri de cap și de stomac”, este doar o parte a mesajului Oliviei Steer intens ironizat de internauți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net