Cea mai geroasă dimineață. Câte grade au fost în București luni, la primele ore

Ultima actualizare:

Ziua de luni, 22 ianuarie, a început cu ger în mare parte din țară. Temperaturi extrem de scăzute s-au înregistrat în Capitală, dar și în majoritatea regiunilor din țară. Meteorologii anunță că în București, după o noapte cu temperaturi negative, dimineața a venit cu un record: minus 11 grade. În țară cea mai scăzută valoare a fost de minus 18 grade. Gerul va persista și în zilele următoare.

image

Bucureștiul, un oraș înghețat

Vremea extrem de rece se menține în București și în restul țării. După ce în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a înregistrat o temperatură de -9,9 grade Celsius, un recors meteo după cum au spus specialiștii în vreme, dimineața de luni a avenit cu valori și mai scăzute. Minus 11 grade a fost temperatura resimțită la ora 9 dimineața, la stația Băneasa.

Aceeași temperatură - 11 grade s-a înregistrat și la Afumați.

Șoselele sunt acoperite de polei, iar trotuarele sunt acoperite de gheață, făcând ca orice ieșire pe jos sau cu mașina să fie riscantă.

Vremea se va menține rece și pe parcursul zilei. Temperaturile vor fi cuprinse între minus 5 grade în depresiuni și 8 grade în Dealurile de Vest. Precipitațiile vor lipsi, dar va fi vând, ceea ce va accentua senzația de frig. Mâine va ninge slab la munte și în jumătatea de nord a țării, iar la altitudini mari vor fi rafale de 90 km/h.

Vizibilitate sub 50 de metri pe A2

Mai mult, ceața crează mari probleme participanților la trafic. Centrul Infotrafic din cadrul IGPR anunţă, luni dimineaţă, că se circulă în condiţii de ceaţă care scade vizibilitatea sub 50 metri, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 10-64.

„Este semnalată ceaţă care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Braşov, Constanţa, Covasna, Dolj, Olt şi Timiş", potrivit unui comunicat de presă.

Poliţiştii precizează că se circulă în condiţii de ceaţă care scade vizibilitatea sub 50 metri, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 10-64, iar pe tronsonul kilometric 64-160, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri.

De asemenea, vizibilitatea este scăzută din cauza ceţii sub 200 de metri şi pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti.

„Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic", se arată în finalul comunicatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net