Cum aperi dispozitivele electronice de caniculă

image
Husă iPhone 5 – 5 lei Magazin Altex

Telefonul mobil, smartphone-ul, tableta, laptopul au nevoie de o grijă specială pe timp de vară. Din cauza căldurii, a umezelii, a prafului şi a diferenţelor de temperatură, aceste mici bijuteii se pot defecta. Cătălin Andrei, director service Mondo GSM, ne spune cum să le protejăm ca să le prelungim viaţa!

Fereşte telefonul de apă!

Mergi la piscină, la ştrand  sau la mare? Evident, telefonul este accesoriul de care nu te poţi despărţi. Însă, nu realizezi că s-ar putea să rămâi fără el dacă îl scapi, cumva, în apă. Ca să-l protejezi, este indicat să cumperi o husă specială. Modele vei găsi pentru orice tip de telefon pe site-uri de specialitate. Mai mult, husele impermeabile îţi permit să intri cu telefonul în apă.

Razele soarelui afectează display-ul

Atât în cazul telefoanelor mobile, cât şi în cazul altor gadget-uri cu display, razele directe ale soarelui sunt periculoase. Este indicat să ţii telefonul, MP3-ul, tableta sau laptopul la umbră atunci când te afli la iarbă verde, la picnic sau pe plajă. O husă normală din material textil le va proteja de razele ultraviolete care, altfel, ar decolora ecranul.

Nu uita mobilul sau laptop-ul în maşină!

Vara, în maşină, temperaturile pot fi foarte ridicate peste zi, mai ales dacă autoturismul tău nu este parcat la umbră. Căldura excesivă îţi va „mânca” bateria. Nu contează că aparatul tău este protejat de husă! Ia telefonul sau tableta cu tine oriunde mergi! De asemenea, nu pune telefonul mobil pe aparatura electrică sau electronică care se află în funcţiune deoarece căldura degajată te poate lăsa fară baterie când ţi-e lumea mai dragă. Dacă telefonul este supraîncălzit, lasă-l să se răcească gradual, nu-l pune direct la rece!

Atenţie la şocurile de temperatură!

În cameră este răcoare, afară temperaturile trec de 30 de grade. Este indicat să nu supui telefonul sau laptop-ul şocurilor termice. Dacă vii de afară, nu intra cu ele într-o încăpere unde sunt 17 grade - la această temperatură sunt setate unele dintre aparatele de aer condiţionat. Lasă-le într-o cameră “tampon” să se adapteze.

Nu ţine mobilul în buzunare

Vara, purtăm pantaloni scurţi, rochiţe şi ţinem, de multe ori, mobilul şi MP3-ul în buzunare. Total greşit pentru că aparatura este, astfel, expusă loviturilor. Au existat multe cazuri în care cei ce purtau telefoanele mobile în buzunarul din faţă al pantalonilor au rămas fără ele pentru că le-au spart lovindu-le de barele de acces de la metrou.

Ai grijă la praf şi nisip

Mergi la mare şi iei telefonul cu tine pe plajă? Dacă nu e protejat cu o husă specială se va defecta din cauza nisipului. Cumpără o husă şi ţine telefonul în geantă. Atenţie şi la praf, dar şi la alte impurităţi! Asta e valabil pentru orice aparat electronic. Laptopul şi tableta trebuie să fie protejate de huse originale. Însă, chiar şi aşa, nu este recomandat să le iei cu tine la plajă.

Ce produse găaeşti în magazine

image
Husă protecţie Nokia – 49,90 lei Magazin Altex

image
Toc de protecţie telefon mobil – 19,90 lei Magazin Altex

image
Capac telefon – 49,90 lei Magazin: carrefour-online.ro

image
Husă 2 feţe – 129 lei Magazin: carrefour-online.ro

image
Husă tabletă universală – 23,90 lei Magazin carrefour-online.ro

image
Folie protectoare – 14,90 lei Magazin Domo

image
Husă telefon – 14,90 lei Magazin Domo

image
Husă tabletă – 119 lei Magazin: Flanco

image
Husă tabletă – 119 lei Magazin: Flanco
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Adelina Pestriţu
Tora Vasilescu
Mihai Șora Sursă: Profimedia
FotoJet jpg
image png
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
excutie cu ajutorul elefantului jpg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg