Cum se vând puii în sezonul cărnii de porc. „Cu codița ridicată și cu pieptul cam bombat”

Ultima actualizare:

Potrivit tradiției românești, pentru mesele de Crăciun și Revelion, carnea de porc este de departe cea mai căutată. Pentru sarmale, friptură, cârnați și alte preparate, care chiar dacă pică greu la ficat, românii nu renunță la ele, carnea de porc este vedeta, în ciuda faptului că în această perioadă cunoaște scumpiri, uneori chiar spectaculoase.

image

„Cu codința ridicată și cu pieptul cam bombat”

Puii rămân mult în urmă la vânzări în perioada sărbătorilor de iarnă, mai ales că românii țin și de superstiția potrivit căreia în noaptea dintre ani nu e bine să mânânci pasăre, pentru că lucrurile nu ar mai merge bine în următorul an.

Așadar, pentru proprietarii de ferme de pui sărbătorile de iarnă reprezintă o adevărată provocare.

Un român a găsit soluția care a devenit repede viarală pe internet. El a compus o poezie care a fost tipărită direct pe eticheta produsului căruia i-a dat și un nume: „Puicuța Pitipoancă”.

„Cu codința ridicată și cu pieptul cam bombat piți vine de la shopping cu un look ușor schimbat. Cadrul l-a tocat într-una de-a ajuns bietul cocoș și cu creasta ofilită și cu ouăle pe jos”.

image

Ce buget alocă românii pentru masa de Crăciun

Febra cumpărăturilor pentru pregătirile de Crăciun a început deja. Românii își umplu sacoșele cu carnea de porc, cozonac, vin spumant, citrice și diverse brânzeturi. Potrivit unei analize, anul acesta, bugetul alocat de români pentru masa de Crăciun variază între 500 de lei și 1.000 de lei.

Carnea de porc este cel mai căutat produs. Oamenii completează coșul de cumpărături și cu produse specifice de sezon cum ar fi specialitățile tradiționale: mezeluri, jumări, piftie, șorici, urechi de porc, sarmale, tobă de porc și curcan, caltaboș, lebăr sau cozonaci.

Spre deosebire de anul trecut, românii cumpără pentru masa de Crăciun și produse diferite de cele tradiționale. Anul acesta, cele mai căutate sunt produsele din pește și fructe de mare (somon, creveți), dar și fructele exotice precum avocado sau mango, potrivit unui comunicat transmis de Freshful by eMAG. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net