Cum s-a modificat „prețul” pus pe donarea de sânge în doar câteva zile

Românii și-au schimbat atitudinea față de donarea de sânge în mai puțin de două săptămâni de la data majorării valorii bonificațiilor primite în schimb.

donatori 1 696x418 jpg

Decizia autorităților de a majora de la 1 ianuarie 2024 bonificațiile primite de cei care se hotăresc să doneze sânge a schimbat total atitudinea populației față de o asemenea practică.

Dacă până la finele lui 2023 așa ceva era efectiv o corvoadă, prea puțin români lăsându-se convinși să doneze sânge în favoarea semenilor, de acum „agenda de lucru” a centrelor de transfuzii din țară s-a ocupat peste noapte.

Cel mai recent exemplu vine chiar din partea Centrului de Transfuzie Sanguină din Capitală (CTS), care a anunțat că de luni, 15 ianuarie, donarea de sânge se va face doar cu programare.

„Ca urmare a numărului foarte mare de donatori care s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti în ultimele zile pentru donare de sânge, pentru buna organizarea a activităţii de recoltare vă comunicăm că începând cu data de 15 ianuarie 2024 accesul la donare va putea fi asigurat doar în baza unei programări în aplicaţia Donorium şi în aplicaţia BlooDoChallenge.” Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net