Cutremur de suprafață în apropriere de București, într-o zonă mai puțin obișnuită

Ultima actualizare:

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4 s-a produs luni noaptea, la ora locală 23:50, în Muntenia, judeţul Ialomiţa, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

cutremur in romania jpg

Seismul a avut loc la adâncimea de 15,8 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 24 km vest de Slobozia, 62 km sud de Buzău, 79 km est de Bucureşti şi 91 km sud-est de Ploieşti.

Cutremure în lanț pe 5 februarie 

Pe data de 5 februarie 2024, un cutremur cu magnitudinea de 2,2 grade s-a produs în Muntenia, judeșul Argeș, la ora 6:11. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la o adâncime de 10,2 km, în apropierea următoarelor orașe: 29 km SV de Târgoviște, 29 km SE de Pitești, 68 km V de Ploiești, 74 km NE de Slatina, 77 km SE de Râmnicu Vâlcea, 79 km NV de București.

Un al doilea cutremur, cu o magnitudine de 2,3, s-a produs la 6:14, în Muntenia, județul Dâmbovița, la adâncimea de 7,9 km, în apropierea următoarelor oraşe: 27 km SV de Târgoviște, 31 km SE de Pitești, 66 km V de Ploiești, 76 km NE de Slatina, 77 km NV de București, 79 km SE de Râmnicu Vâlcea.

La ora 15:31:32 (ora locală a României), un alt seism s-a produs în Muntenia, Dâmboviţa. A înregostrat o magnitudine ml 2,9 și s-a produs la adâncimea de 9,2km, în apropierea următoarelor oraşe: 28km SV de Târgovişte, 31km SE de Piteşti, 66km V de Ploieşti, 76km NE de Slatina, 77km NV de Bucureşti, 79km SE de Râmnicu Vâlcea.

36 de cutremure de la începutul acestui an

De la începutul acestui an, în România s-au înregistrat 36 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,3 pe Richter.

Pe data de 17 ianuarie 2024, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), un cutremur a avut loc în Marea Neagră, la adâncimea de 21,2 km.

Anul trecut, cea mai mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ospatar cu sau fara experienta jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net