Dinozaurii au apărut din cauza încălzirii globale

Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de aceştia, axat pe Perioada Carboniferă a Erei Paleozoice, supercontinentul Pangea era înţesat de păduri tropicale şi de reptile. Încălzirea globală a transformat pădurile tropicale în „insule" înconjurate de zone de deşert, notează Adevărul.

Această schimbare a forţat şopârlele să se adapteze la noile condiţii de mediu - o climă mai uscată, afirmă oamenii de ştiinţă britanici. În timp, aceste specii au evoluat, unele dintre ele transformându-se în dinozauri, susţine cercetătorul Howard Falcon, care pune şi evoluţia mamiferelor pe seama încălzirii globale. „Fiecare grup a evoluat într-un anumit sens, în acest fel crescând diversitatea speciilor", a declarat Falcon.

„Din punct de vedere ecologic, este vorba despre un răspuns clasic la fragmentarea habitatului natural", a declarat, la rândul său, profesorul de biologie Mike Benton de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie.

„Acelaşi proces poate fi remarcat şi astăzi, acolo unde grupuri de animale sunt izolate, din anumite cauze, de «populaţia-mamă»", a adăugat acesta. Profesorul Mike Benton a invocat în acest sens şi observaţiile făcute în Galapagos de biologul Charles Darwin, considerat părintele evoluţionismului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net