Doi români produc cea mai scumpă cafea din lume
Un concediu în Indonezia s-a transformat într-o afacere de aproximativ 200.000 de euro. După o vizită făcută la invitaţia unor prieteni de acolo, familia Angheluş din Reşiţa s-a hotărât să facă afaceri cu cea mai scumpă cafea din lume, cea din excremente de pisică.
"La insistenţele prietenilor noştri am decis să ne facem anul trecut concediul în Indonezia. Am băut această cafea, care ne-a cucerit", a povestit Alina Angheluş.
Nu a durat foarte mult până când cei doi tineri s-au hotărât să investească într-o plantaţie. "A fost o decizie spontană. Am testat cafeaua şi am realizat cât de importante sunt efectele ei reconfortante", ne-a mai spus Alina.
Investiţia tinerilor reşiţeni a fost de aproximativ 200.000 de euro şi constă într-un teren pe care cresc natural arborii de cafea.
Cei doi tineri spun că procedeul de obţinere a cafelei este unul foarte important datorită acestor animale, numite zibeta.
"Zibetele se hrănesc cu fructele coapte, dar nu digeră bobul ci doar coaja", spune Alina. "Poate tocmai de aceea este aşa de bună această cafea. Pentru că aceste mamifere sunt foarte atente cu hrana lor", mai spune tânăra.
Munca la plantaţie nu este una foarte uşoară. Cei aproximativ 100 de angajaţi pe care cei doi tineri îi au în Indonezia sunt experţi în ceea ce priveşte îngrijitul arborilor de cafea şi a acestor animale.
"Noi îi supraveghem îndeaproape, dar ei ştiu foarte bine ceea ce trebuie să facă la fiecare pas", a mai precizat Alina, care se află zilele acestea chiar în Indonezia, alături de soţul ei.
Preţul pentru o sută de grame de cafea ajunge la 50 de euro, iar la o cafenea din Bucureşti o ceaşcă cu acestă băutură se vinde cu 190 de lei.
Şi ei au încercat cafeaua!
Cristian Boureanu, deputat : "Este într-adevăr o cafea deosebită. Am încercat-o de Paşte. Mi-a plăcut mult".
Valentina Pelinel, fotomodel: "Este o cafea aromată. Are un alt gust. Este chiar ceva diferit de ce poţi să faci acasă la ibric "
Robert Negoiţă, om de afaceri: "Am primit această cafea cadou de ziua mea şi doar am gustat pentru că nu sunt un mare băutor. Mi s-a părut bună şi aromată"