Două cutremure, luni dimineața în România, unul după altul. Primul a avut o maginitudine de 4,3

Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 grade s-a produs luni, la ora locală 11:01, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Acesta a fost urmat la scurt timp de un alt seism de o intensitate mai mică.

seism jpeg

Două cutremure în 30 de minute  

Seismul a avut loc la adâncimea de 80 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 44 km vest de Focşani, 66 km est de Sfântu-Gheorghe, 73 km nord de Buzău, 81 km est de Braşov, 88 km sud de Bacău şi 93 km sud-vest de Bârlad. Acesta a fost urmat de un alt cutremur cu magnitudine mai mică.

Un al doilea cutremur s-a produs luni dmineața în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea 3,3, anunță INFP. Seismul a avut loc la ora 11.35.

În ziua de 15 Ianuarie 2024 la ora 11:35:00 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 85.0km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km V de Focsani, 66km E de Sfantu-Gheorghe, 71km N de Buzau, 81km E de Brasov, 90km S de Bacau, 95km SV de Barlad.

cutremur jpg

Miercuri s-au înregistrat două cutremure în România. Unul a avut loc la ora 11:59 în Muntenia, Prahova șia  avut o magnitudine de 2,2, iar cel de-al doiela a avut loc la ora 20:13 minute a avut o magnitudine ml de 3,5 și s-a produs în zona seismică Vrancea.  

18 cutremure în primele două săptămâni din an

De la începutul lunii ianuarie, în România s-au înregistrat în total 18 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,3 pe Richter.

Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. În luna decembrie s-a înregistrat o activitate seismică destul de intensă. Au avut loc mai multe cutremure cel mai puternic având o magnitudine ml de 4,3.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net