Două surori românce, regăsite după 30 de ani în America și-au căutat familia pe Facebook. Răspunsurile au emoționat internetul

Ultima actualizare:

Lucreția și Florentina sunt două surori născute în România, dar care mai bine de 30 de ani au trăit separat. Ele au fost adoptate de familii diferite și, după zeci de ani, s-au regasit în America. Au pornit în căutarea părinților biologici despre care știau că locuiesc în Buftea, Ilfov. Au apelat la rețeaua socială Facebook, iar aici le-au răspuns rudele. „Sunt mătușa voastră!”, „Tatăl meu este fratele tatălui vostru!”. 

image

Lucreția și Florentina, regăsire emoționantă după 33 de ani

Lucreția, sora mai mare, a fost adoptată în America și a păstrat numele de Mamaleagă, al tatălui natural. Sora ei, Florentina Giurgiu, a păstrat numele de familie original al mamei. Lucreția s-a născut în Buftea, sectorul agricol Ilfov, pe 24 iunie 1989. Regăsirea lor a fost extrem de emoționantă. S-au întâlnit după mai bine de 30 de ani de la separare în America.

Numele mamei lor biologice este Giurgiu Elena, iar al tatălui, Mamaleagă Florică. Cu o dorință puternică de a-și cunoaște trecutul și rădăcinile românești, surorile Lucreția și Florentina au pornit în căutarea părinților.

Surorile au lansat un apel pe Facebook

Au apelat la pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României“, au aflat că și rudele lor din România au încercat să găsească informații despre ele în același mod. Au lansat un mesaj în căutarea familiei biologice. 

„Suntem două surori biologice, separate la adopție dar recent ne-am regăsit, de asemenea întâlnit în persoană.

Numele meu românesc a fost MAMALEAGĂ LUCREȚIA, am fost adoptată în America, iar sora mea a fost FLORENTINA GIURGIU. M-am născut în BUFTEA, Sectorul agricol Ilfov pe data de 24 iunie 1989.

Împreună dorim foarte mult să contactăm familia biologică. Ne dorim enorm de mult să cunoaștem părinții, frații și rudele. Din momentul în care am intrat în legătură cu adminii acestei pagini, ni s-a comunicat că numele nostru este cunoscut aici, datorită faptului că rudele noastre din România au scris și au întrebat de noi acum 2 ani. Din păcate acel profil de Facebook nu răspunde mesajelor noastre acum...

Numele mamei este GIURGIU ELENA și al tatălui, MAMALEAGĂ FLORICĂ.

Întotdeauna ne-am dorit să cunoaștem trecutul, rădăcinile românești. Vă rugăm să DISTRIBUIȚI anunțul în număr cât mai mare, este mesajul celor două surori românce.

„Sunt mătușa voastră”

Câteva ore mai târziu, pe facebook au apărut primele mesaje din partea familiei.

„Sunt mătușa voastră”, a fost un mesaj, urmat imediat de un altul:

„Tatăl meu este fratele tatălui vostru”. 

„Eu sunt fratele tatălui tău. Dumnezeu e mare”, le-a scris celor două surori și unchiul lor. 

„Foarte frumos deja sau gasit multe neamuri felicitări”, este doar unul dintre mesajele internauților impresionați de regăsirea familiei.

Fetele au primit și o veste proastă. tatăl lor, a musit la vâsrta de 52 de ani, în 2021.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net