Ebola e pe patru continente?

Ultima actualizare:

    700 de africani au fost ucişi de virusul hemoragicFoto: Reuters
700 de africani au fost ucişi de virusul hemoragicFoto: Reuters

Alertă maximă! Epide­mia de Ebola s-a ex­tins. Din Africa s-a răs­pândit în America, Asia şi în Europa, unde au ajuns bolnavi, care s-au infectat cu virusul pe continentul negru.

Ebola face ravagii în Africa de Vest, în ţări precum Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria. Problema e că virusul ucigaş a depăşit deja graniţele continentului negru. Vorbim acum despre Ebola pe patru continente! Două persoane infectate au fost aduse din Liberia, acolo unde lucrau, acasă, în SUA.

Au fost repatriate săptămâna trecută şi se află internate la Emory University Hospital, din Atlanta. Miercuri, un preot, de 75 de ani, a fost adus tot din Liberia, dar de data asta în Spania, la Madrid şi este tratat la Spitalul Carlos III. Există suspiciuni că şi misionara Juliana Bohi, adusă şi ea la Madrid cu avionul militar, are Ebola.

Şi ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, miercuri dimineaţă, un cetăţean din Arabia Saudită, Asia, care prezenta simptome similare febrei Ebola, a murit într-un spital din Jeddah, făcând atac de cord. Bărbatul, de 40 de ani, s-ar fi îmbolnăvit în urma unei călătorii în Sierra Leone şi până să-şi dea duhul a fost ţinut în carantină, deşi virusul nu fusese confirmat. Chiar şi aşa, el va fi înhumat ţinându-se cont de precauţiile cerute de autorităţile sanitare mondiale.

Din păcate, pentru Ebola, virus care provoacă febră hemoragică, nu există tratament. Simptomele încep cu dureri de cap, de gât, musculare, însoţite de febră. Apoi, apar sângerări şi disfuncţii ale rinichilor şi ficatului. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca toţi călătorii care părăsesc ţările afectate să fie examinaţi în aeroporturi, porturi sau la frontieră, să li se ia temperatura, iar ca­zurile suspecte să fie oprite.

Click! spune

Epidemia de Ebola e cea mai gravă din ultimele patru decenii. În cinci luni, au fost confirmate 1.712 cazuri, iar 933 de oameni au murit. Comisarul european pentru Sănătate Tonio Borg a declarat ieri că e scăzut riscul ca epidemia să se extindă în Europa, când a fost decretată stare de urgenţă la nivel mondial.

image
image
image
image
image
image
permise auto jpeg
calendar ortodox 2021 22 martie sfantul sfintit mucenic vasile preotul din ancira png
Prof dr Joseph Dituri Foto Youtube jpg
bulevardul Pompeiu  jpeg
FotoJet jpg
aIMG 20220305 153438 696x392 jpg