Eşti proprietar? Plăteşti spaţiile comune ale blocului

Ultima actualizare:

În Legea Nr. 85/1992 se prevede că, în cazul în care într-o clădire sunt mai multe locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie, odată cu dreptul de proprietate asupra acestora se dobândeşte şi obligaţia de a contribui la cheltuielile aferente.

Acest drept de proprietate se dobândeşte indiferent de tronsonul, scara sau etajul la care este situat spaţiul cu altă destinaţie.

În prezent, obligaţia proprietarilor de apartament (cu sau fără repartitoare, debranşaţi, cu sau fără sisteme individuale de încălzire) de a contribui la plata cheltuielilor comune este specificată în mai multe legi printre care:

Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, art.38:„Proprietarii apartamentelor individuale care sunt deconectate de la reţeaua de alimentare cu energie termică plătesc o cotă parte din cheltuielile cu energia termică consumată pentru încălzirea spaţiilor aflate în proprietate indiviză, proporţională cu cota indiviză".

Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari nr.230/2007, art. 48:„Stabilirea şi repartizarea sumei care priveşte proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac proporţional cu cota-parte indiviză din proprietatea comună".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net