Eşti proprietar? Plăteşti spaţiile comune ale blocului

În Legea Nr. 85/1992 se prevede că, în cazul în care într-o clădire sunt mai multe locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie, odată cu dreptul de proprietate asupra acestora se dobândeşte şi obligaţia de a contribui la cheltuielile aferente.

Acest drept de proprietate se dobândeşte indiferent de tronsonul, scara sau etajul la care este situat spaţiul cu altă destinaţie.

În prezent, obligaţia proprietarilor de apartament (cu sau fără repartitoare, debranşaţi, cu sau fără sisteme individuale de încălzire) de a contribui la plata cheltuielilor comune este specificată în mai multe legi printre care:

Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, art.38:„Proprietarii apartamentelor individuale care sunt deconectate de la reţeaua de alimentare cu energie termică plătesc o cotă parte din cheltuielile cu energia termică consumată pentru încălzirea spaţiilor aflate în proprietate indiviză, proporţională cu cota indiviză".

Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari nr.230/2007, art. 48:„Stabilirea şi repartizarea sumei care priveşte proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac proporţional cu cota-parte indiviză din proprietatea comună".

cub anamaria prodan animat gif
image png
Simona Halep, Instagram jpg
cub armin nicoară png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub anamaria prodan divorț png
cub alina sorescu png
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE
drapel maghiar ungaria uniunea europeana shutterstock jpg
image
image
image
image
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (2) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg
bunicul luizei melencu supravegheat diicot jpeg
seceta