EXCLUSIV Bodo şi-a deschis cârciumă grecească
Bogdan Marin alias Bodo are o mare pasiune pentru bucătărie. De curând, solistul trupei Proconsul a bătut palma cu unul dintre cei mai mari bucătari din România, Costel Dumitru, cu care a pus bazele unei afaceri. Împreună au deschis taverna „Kostas”, unde meniul e pe bază de peşte şi clienţii se pot simţi ca-n Grecia.
Despre Bodo (45 de ani) se ştie că este una dintre cele mai bune voci masculine autohtone şi vocalistul unui grup de succes, Proconsul. Ceea ce însă nu ştiu prea mulţi e că acesta este înnebunit după preparatele din peşte. După ani buni în care a testat acasă diferite reţete, acesta s-a hotărât să treacă la alt nivel şi, acum o lună, a acceptat propunerea prietenului lui, chef Costel Dumitru, de a intra în afaceri.
Şi el, şi soţia, Loredana, sunt foarte implicaţi în bunul mers al lucrurilor de la „Kostas”
„Costel este unul dintre cei mai buni bucătari de peşte din România şi, tot întâlnindu-ne pe la evenimente, mi-a propus să facem ceva împreună. Ne leagă o prietenie sinceră, aşa că am acceptat", a declarat Bodo, pentru Click! Investiţia în localul ce poartă numele „Kostas" a fost minimă. „Momentan e vorba despre vreo 6.000 de lei, însă nu cred că, în final, va fi mai mult de 10.000 de lei", a spus Bodo.
Restaurantul este în zona Moşilor din Capitală
Numele restaurantului a fost inspirat din numele bucătarului. Pe vremea când gătea în Cipru, colegii n-au putut să-i spună Costel, ci l-au poreclit Kostas.
Reporterii Click! au fost şi ei la „Kostas", pentru a lua pulsul locului. De cum îi treci pragul, Bodo te întâmpină cu un zâmbet şi te tratează ca pe un vechi prieten. Cu aceeaşi atitudine caldă, chef Kostas îţi face prezentarea meniului şi îţi arată preparatele în stare crudă. Ne-am aşezat la masă, iar Loredana, soţia lui Bodo, a venit să ne ia comanda.
„Ea a ales să servească clienţii pentru că îi plac oamenii", ne-a mărturisit Bodo ulterior. „Kostas" nu este un restaurant de fiţe, dimpotrivă. Cu toate acestea, eşti foarte bine primit, iar servirea este ireproşabilă, soţia lui Bodo fiind gazdă perfectă pentru clienţii ei.
La plecare, putem spune că Bodo şi chef Costel Dumitru şi-au atins ţelul: ne-am simţit cu adevărat ca într-o familie, ca şi cum am fi ieşit cu prietenii să mâncăm pe falezele din Grecia.
După ce ne-am sfătuit cu bucătarul, ne-am decis asupra unei porţii de creveţi pane cu rissoto - 29 de lei. Am luat şi o apă plată - 4,5 lei, iar cafeaua a fost din partea casei, servită în ceşti de aluminiu. „E cafea făcută pentru noi, însă vă servim cu plăcere", ne-a spus Loredana. Mâncarea a fost gustoasă, iar preţurile sunt accesibile. O masă de două persoane poate ajunge la 100 de lei. Felurile principale costă între 18 şi 25 de lei.
Restaurantul „Il Giardino Segreto", cu specific italienesc, din incinta hotelului de trei stele Prince Park President, a fost inaugurat în toamna anului 2010. De câteva luni, însă, cântăreaţa Monica Anghel s-a asociat afacerii, împreună cu soţul ei, Marian. Restaurantul are o gamă variată de mâncăruri, dar preţurile sunt destul de piperate.
Actorul de comedie Mugur Mihăescu îngroaşă rândul vedetelor proprietare de restaurante. Pe strada Smârdan, de lângă Lipscani (în Centrul Vechi), „Garcea" şi-a deschis acum patru ani o cârciumă în care a investit aproape 100.000 de euro şi a monitorizat îndeaproape etapele lucrărilor. „Saint Patrick" este un local în stil irlandez.