Familia Alexandrei nu iartă. Ce sumă cere drept despăgubiri pentru moartea tinerei

Ultima actualizare:

Familia Alexandrei, gravida din Botoșani care a murit în spital după ce personalul medical a ignorat-o timp de șapte ore, cere despăgubiri uriașe. Drama prin care trec părinții, soțul și toți cei care au iubit-o pe tânără, mamă a trei copii, este inimagiabilă. Avocații familiei au solicitat despăgubiri pentru fiecare membru în parte, având în vedere impactul moral, psihic și social produs în urma acestei tragedii.

Alexandra Ivanov, tânăra moartă în chinuri la maternitatea din Botoșani FOTO Arhiva personală

Șapte milioane de euro

Despăgubiri morale în cuantum de șapte milioane de euro, este suma cerută de familia Alexandrei Ivanov, tânăra de 26 de ani care a fost neglijată de personalul medical și a încetat din viață în chinuri groaznice, la maternitatea din Botoșani. Tânăra era mamă a trei copii și timp de șapte ore s-a rugat de medici și de personalul din spital să o ajute.

Avocații au solicitat despăgubiri pentru fiecare membru în parte, având în vedere impactul moral, psihic și social produs în urma acestei tragedii, potrivit Botosani Expres.

Suma este solicitată spitalului și medicilor care au fost de serviciu în noaptea în care a decedat tânăra însărcinată.

În cazul unei sentințe definitive, banii vor fi plătiți din polițele de asigurare ale medicilor responsabili de decesul tinerei și din cei ai Spitalului Județean Botoșani.

Iată ce daune sunt solicitate:

1 milion de euro pentru fiecare copil al Alexandrei

Soțul – 500 de mii de euro

Părinții – 700 de mii de euro pentru fiecare

Fratele – 500 de mii de euro

Bunicii (trei) – 500 de mii de euro pentru fiecare

Cumnatul – 100 de mii de euro

Fata adoptată de Alexandra – 50 de mii de euro

„Nu am aer”

Sfârșitul nedrept al tinerei de 26 de ani a indignat o țară întreagă, iar în Botoșani, în fața spitalului au avut loc mai multe proteste prin care oamenii au cerut să i se facă dreptate femeii care a murit cu zile în Maternitatea din Botoșani.

Ultimul mesaj al Alexandrei transmis familiei înainte să moară a fost sfâșietor:„Nu am aer”. Aceste ultime cuvinte ale tinerei mame au fost scrise de oameni pe zidurile spitalului în semn de protest față de indiferența personalului medical care a ucis-o pe Alexandra.

Participanţii au avut pancarte în formă de nori, cu mesaje precum "Aerul nostru e praf şi pulbere", "Nu mai am aer" jpeg

Alexandra și-a dat ultima suflare pe patul de spital pe 18 august, după ce a fost internată cu o sarcină oprită din evoluție. Deși starea sa s-a deteriorat treptat, ea nu a primit asistență medicală timp de șapte ore, au stabilit anchetatorii.

Cazul este investigat într-un dosar penal IN REM pentru ucidere din culpă. Suspect în dosar este medicul de serviciu în acea noapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net