10 reguli ca să fii gazda perfectă de Revelion

Este perioada vizitelor, a meselor întinse, a revederilor. Fie că eşti oaspete, fie că petrecerea se ţine la tine acasă, trebuie să te pregăteşti puţin înainte, ca să faci impresie bună. De la curăţenia în casă şi aranjarea mesei, până la detaliile ce ţin de bunele maniere, toate te ajută să fii gazda perfectă de Revelion.

Iată cum te pregăteşti pentru venirea musafirilor în noaptea dintre ani!
Iată cum te pregăteşti pentru venirea musafirilor în noaptea dintre ani!

Cum să fii gazda perfectă de Revelion?

1. În primul rând, pregăteşte-ţi casa. Fă curăţenie peste tot, în special bucătăria şi baia trebuie să fie impecabile. Orice persoană se va uita în oglindă pentru a-şi verifica machiajul, aşa că ai grijă să fie curată, fără pete şi amprente.

2. Eliberează holul de la intrare, astfel încât şi oaspeţii să aibă unde să-şi lase hainele, genţile, umbrelele etc. E inacceptabil să-i primeşti în dezordine şi să te mai şi scuzi pentru asta.

Citește și: Iată cum e așteptat Anul Nou în lume! E primul Revelion fără restricții

3. Nu-ţi pune musafirii să se descalţe! Papucii tăi de casă nu sunt igienici şi apoi este neplăcut ca, după ce te-ai chinuit să-ţi asortezi rochia cu pantofii cei noi, acum să fii nevoită să defilezi în nişte papuci cu cinci numere mai mari. Dacă într-adevăr afară sunt noroaie, asigură-le botoşei de plastic de unică folosinţă.

4. E indicat să termini de gătit cu o oră-două înainte de a sosi invitaţii, pentru a avea timp să aeriseşti.

Mai citește și: Bătălia Revelioanelor la tv! Unde vezi cele mai tari show-uri de Anul Nou

5. Trebuie să ştii de la bun început numărul persoanelor participante la masă. În sufrageria unui apartament obişnuit încap maximum 10 oameni şi, pentru ca toată lumea să se simtă bine, e nevoie să aloci un spaţiu de cel puţin 50 cm pentru fiecare invitat.

6. Atunci când mergi la cumpărături pentru mâncare, asigură-te că ai în casă tacâmurile necesare, ca să nu te trezeşti pe ultima sută de metri că setul de pahare îţi e incomplet sau că nu ai toate farfuriile din acelaşi model. La mesele festive, fiecare farfurie trebuie dublate de o alta, pe care doar să pui farfuria din care mănânci. Mai ai nevoie de farfurii mijlocii pentru aperitiv, de boluri pentru supă, de farfurii pentru felul principal şi încă de altele mai mici pentru desert.

Vezi și: Poftiţi la petreceri în stradă cu Delia, Ruby, Alina Eremia şi Alexandra Stan

7. Nu te servi prima cu mâncare şi nici nu-ţi lăuda în exces preparatele. Lasă-i pe alţii să o facă.

8. Nu-ţi obliga musafirii să mănânce mai mult decât pot. Masa se poate transforma în calvar în încercarea lor de a nu jigni gazda.

9. Oricât de mult ţi-ar plăcea ordinea şi curăţenia, nu te apuca de strâns şi spălat farfuriile cât timp musafirii sunt încă acolo. Poate fi considerat un semnal de plecare.

10. Nu ai voie să te uiţi la ceas pe durata vizitei pentru a nu da musafirului impresia că trebuie să plece.

Iată și: Cât te costă să te cazezi, de Revelion, la pensiunea Andreei Esca. Orice român își poate permite

Amenajarea mesei

O masă frumoasă de Revelion nu trebuie să fie supraîncărcată, pentru a nu părea obositoare. Simplitatea este secretul eleganţei.

Asortează îngeraşii, Moş Crăciunii, globurile şi steluţele cu tacâmurile, cu faţa de masă, şi încălzeşte atmosfera cu lumânărele din loc în loc.

Codul bunelor maniere spune că locul furculiţelor e la stânga farfuriei, aliniate de la stânga spre dreapta, în ordinea utilizării lor, şi se pun cu dinţii în sus.

Nu încărca masa cu farfurii și decorațiuni!
Nu încărca masa cu farfurii și decorațiuni!

Cuţitele stau în dreapta, cu partea tăioasă spre farfurie, tot în ordinea utilizării (cel mai îndepărtat fiind pentru primul fel de mâncare).

În faţa farfuriei stă lingura, cu partea adâncită în sus, şi, eventual, linguriţa de desert.

Nu vom aşeza lângă farfurie mai mult de trei cuţite şi trei furculiţe.

Vezi și: Concerte Revelion 2023. Ce artiști celebri vor cânta în noaptea dintre ani

Dacă e nevoie de mai multe, pune-le alături, pe o măsuţă. Locul paharelor este în faţa farfuriei, spre dreapta. Se pune un pahar de ţuică, unul de vin şi unul de apă.

Ele trebuie să facă parte din acelaşi serviciu, aflăm din cartea “Codului bunelor maniere astăzi” a Aureliei Marinescu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net