4 sfaturi necesare pentru întreținerea părului blond

Ultima actualizare:

    Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com

Părul blond vine la pachet cu o serie de responsabilități în ceea ce privește procesul de îngrijire și întreținere a nuanței dorite și a sănătății firului. Pe lângă faptul că implică vizite lunare la salon pentru mici retușuri, podoaba capilară necesită un ritual specific de îngrijire.

Dacă stilul tău de viață nu-ți permite să aloci timp special dedicat părului, poate blondul nu este alegerea potrivită pentru tine. În schimb, dacă îți dorești o schimbare radicală de look și te-ai hotărât să faci acest pas, cu siguranță acest ghid îți va fi de ajutor.

1.Protejează și evidențiază nuanța de blond cu produse profesionale

Intensitatea culorii va scădea odată cu trecerea timpului – din pricina factorilor externi, a expunerii prelungite la soare sau a faptului că te speli prea des. Astfel, după fiecare proces de decolorare, aplică un nuantator de par, adecvat pentru păstrarea sănătății firului.

Îl poți alege în funcție de:

  • Consistență – spray, gel, cremă, șampon;
  • Rezistență – efectul produsului poate fi temporar, semipermanent sau permanent;
  • Compoziție – specialiștii recomandă evitarea amoniacului de pe lista de ingrediente;
  • Nuanță – spre exemplu, pigmenții reci de violet sau albastru elimină nuanțele inestetice de galben sau portocaliu;
  • Timp de acționare – depinde în funcție de fiecare produs în parte, informația fiind furnizată de producător.

Totodată, un nuanțator oferă beneficii similare vopselei clasice, deoarece acoperă cu succes atât rădăcinile, cât și firele albe, descurcă părul după fiecare spălare și este potrivit pentru toate tipurile de păr, inclusiv cel subțire sau degradat.

2.Hidratează părul zilnic

Nu este un secret faptul că aplicarea acestor produse chimice pot deteriora cuticula, ducând la casarea vârfurilor. În acest caz, hidratarea devine un pas esențial după fiecare curățare cu un șampon fără sulfați. Așadar, aplică de două ori pe săptămână o mască hidratantă, îmbogățită cu ulei argan, keratină, aloe vera sau acizi grași – părul tău va căpăta un aspect strălucitor și va fi hrănit în profunzime.

În plus, majoritatea măștilor dedicate îngrijirii părului blond vopsit îndeplinesc simultan două roluri importante: neutralizează tonurile de galben și redau luminozitatea firului de păr.

3.Folosește protecție termică

Înainte de utilizarea dispozitivelor care emit căldură, precum placă de păr, ondulator sau uscător, aplică protecție termică pe întreaga lungime a firului de păr, pornind din mijloc către vârfuri, distribuindu-l uniform prin intermediul unui pieptene.

Disponibilă sub formă de cremă, spray sau ulei, protecția termică formează o barieră invizibilă care împiedică deteriorarea. Sporește rezistența părului, menține hidratarea, regenerează cuticula și oferă strălucire.

4.Include uleiul pentru păr pe lista de priorități

Asemenea unui tratament complet, uleiul de păr hidratează, hrănește, protejează și fortifică fiecare parte a firului de păr. Aplicate doar pe lungime, începând din dreptul urechii și insistând pe vârfuri, uleiurile se aleg în funcție de tipul părului.

Uleiul de avocado – bogat în vitamina E, A, D și B6, este recomandat în cazul tuturor tipurilor de păr, cu precădere pentru îngrijirea firului subțire și tern;Uleiul de argan – având în componență vitaminele A și E, regenerează părul uscat, degradat și ajută la repararea vârfurilor deteriorate;Ulei de macadamia – cu acizi grași nesaturați și Omega-7, este un produs perfect pentru îngrijirea buclelor.

Părul blond va atrage întotdeauna privirile celor din jur, fiind strâns legat de personalități feminine importante. Brigitte Bardot, Grace Kelly sau Marilyn Monroe sunt doar câteva dintre femeile care s-au făcut remarcate prin podoaba capilară.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net