40 $ ca să te rotești la 240 m înălțime! Noua atracție turistică din New York, inspirată de o fotografie emblematică

Interzis cardiacilor! „Top of the Rock: The Beam”, o bârnă care te plimbă la 240 de metri înălțime deasupra orașului New York, a fost inaugurată de Rockefeller Center. Amplasată la etajul 69 al clădiri 30 Rockefeller Plaza, aceasta îi rotește pe vizitatori la 180 de grade. Desigur, distracția se desfășoară în siguranță deplină, oamenii fiind asigurați cu o centură.

„Top of the Rock: The Beam” din New York
„Top of the Rock: The Beam” este o bârnă situată la etajul 69 (Foto: Profimedia)

Cine dorește să vadă New York-ul de la înălțime are acum ocazia să o facă! Un bilet costă 40 de dolari pentru adulți și 34 de dolari pentru copii. Turiștii pot recrea celebra imagine „Prânz în vârful unui zgârie-nori”, realizată pe 20 septembrie 1932, unde unsprezece muncitori sunt așezați pe o grindă de oțel, la etajul 60 al clădirii 30 Rockefeller Plaza din Manhattan.

În timp ce mulți oameni presupun că fotografia a fost o întâmplare, de fapt, poza a fost o manevră publicitară. Dar identitatea fotografului și a multor dintre acei muncitori nu a fost niciodată confirmată. În onoarea numeroșilor imigranți care au contribuit la construirea Rockefeller Center, imaginea emblematică simbolizează acum contribuția celor care au venit în SUA, în căutarea unei vieți mai bune.

„Prânz în vârful unui zgârie-nori”
Atracția a fost inspirată din celebra poză „Prânz în vârful unui zgârie-nori” (Foto: Profimedia)

„Top of the Rock: The Beam” situată în aer liber, la etajul 69 al acelei clădiri, ridică oamenii la 240 de metri deasupra platformei de observație și se rotește la 180 de grade pentru a oferi o vedere fără obstacole asupra Parcului Central și a orizontului din jur.

Experiența durează mai puțin de două minute și, spre deosebire de bărbații din faimoasa fotografie, vizitatorii „The Beam” sunt fixați cu centuri de siguranță, relatează publicația newyorkeză Gothamist. „Ideea de a crea aceastră atracție a fost pentru ca oamenii să se simtă conectați direct la acea fotografie emblematică. Asta ne-a atras cu adevărat la acest proiect.”, a declarat EB Kelly, șeful Rockefeller Center, care speră că atracția va deveni un adevărat reper turistic pentru oricine vizitează orașul New York.

„Este ceva ce nu trebuie ratat dacă ești în oraș! Cred că va deveni extrem de popular în viitor, toți vor dori să încerce măcar o dată în viață această experiență!”, a declarat influencerița Charlene Wang, care a vizitat deja „The Beam”.

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net