5 joburi pe care le poți practica oriunde în lume

Ultima actualizare:

    Nu e ușor să ai un job stabil când ești în continuă mișcare, însă nu este nici imposibilfoto: Pixabay
Nu e ușor să ai un job stabil când ești în continuă mișcare, însă nu este nici imposibilfoto: Pixabay

Există o presiune socială asupra tinerilor din ziua de azi, care sunt mereu bombardați cu mesaje de genul „Axează-te pe cariera ta!” sau „Găsește-ți un job important și bine plătit!”. Dar o carieră nu este pentru oricine.

În vreme ce unii visează să-și construiască o familie și să avanseze în carieră, pentru a se stabili „la casa lor”, alții au un spirit mult mai liber și nu acceptă să prindă rădăcini. Dacă te regăsești în cea de-a doua descriere, probabil că te-ai întrebat de multe ori ce ai putea face ca să supraviețuiești oriunde în lume. Mai ales că este aproape imposibil să ai un job stabil când ai un stil de viață nomad și te muți dintr-un oraș în altul, dintr-o țară într-alta. Ei bine, iată câteva slujbe pe care le poți practica oriunde în drumul tău.

1. Barman/ospătar

Jobul de barman sau ospătar probabil că nu o va face pe mama ta să se mândrească cu tine la toți vecinii, dar cu siguranță îți va asigura un venit bunicel în orice loc te poartă inima. Orice oraș din lume are cel puțin un bar sau un restaurant, iar de clienți nici nu se pune problema. Tot ce ai nevoie este să știi puțină matematică și să fii diplomat și politicos. Pe lângă salariul stabil pe care ți-l va asigura angajatorul,  în funcție de cum te porți cu clienții, vei pleca în fiecare seară acasă cu ceva bani în buzunar.

2. Web/Graphic Designer

Pentru că suntem în era tehnologiei, dacă nu știi deja să manevrezi cum trebuie un calculator, este momentul să înveți. În plus, dacă nu duci lipsă de creativitate, ia în considerare joburile de Web sau Graphic Designer. Cel mai mare avantaj pe care îl ai este acela că ai putea lucra de oriunde, fiindcă tot ce îți trebuie este un calculator cu o conexiune bună la internet. Poți lua legătura cu potențialii clienți pe rețelele sociale, unde este musai să îți faci reclamă.

3. Electrician/instalator/mecanic

Poate că în zilele noastre nu mai sunt la modă, însă meseriile de electrician, instalator, mecanic sunt unele dintre cele mai durabile. Învață să repari instalații de orice fel și cu siguranță vei fi util „la casa omului”. Bonus! Dacă alegi să călătorești prin lume cu mașina personală, cunoștințele de mecanică te vor salva mereu din situații de urgență.

4. Profesor/traducător

Ei bine, acum e momentul să îți folosești diploma aceea de studii superioare pe care ai uitat-o în sertar. Odată ce ai învățat să faci un anumit lucru și te-ai specializat, poți începe să-i înveți și pe alții să îl facă. În plus, dacă stăpânești bine engleza, dar și limba țării în care te afli momentan, te poți angaja ca profesor la o grădiniță sau o școală generală. Atenție, totuși, pentru că este posibil să ai nevoie de cursuri suplimentare sau un certificat care să ateste că poți profesa ca pedagog.

5. Scriitor

Nu este una dintre cele mai bine plătite meserii din lume, tocmai de aceea nu este pentru oricine. Ca să fii un scriitor de succes trebuie să ai talent și multă imaginație. Sau nu, în funcție de ce fel de texte ai vrea să redactezi. Dacă vrei să scrii ficțiune, o poți face pe cont propriu, pe un blog, sau poți chiar publica o carte. Dacă nu ești foarte creativ, dar ai condei, poți căuta un job de Freelance Writer sau jurnalist. Sunt multe posibilități, trebuie doar să descoperi la ce te pricepi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
stanca costesti
image
image
image
image
image
image
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
cetatea enisala 2 0 jpg jpeg
Pâine cu avocadă, spanac și ou FOTO Shutterstock
imperiul roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net