5 trucuri ca să scapi de durerea de gât

image
Durerile de gât și spate sunt la ordinea zilei atunci când petreci foarte mult timp în fața calculatoruluiFoto: lifehack.org

Timpul îndelungat petrecut la birou, în fața calculatorului, o poziție incorectă în timpul somnului sau chiar activitățile fizice constante pot avea efecte adverse, precum durerea și înțepenirea gâtului. Click! îți arată cum să scapi de tensiunea acumulată la nivelul mușchilor gâtului.

1. Compresele cu apă caldă

Dacă îți simți gâtul obosit la sfârșitul unei zile de muncă, umple o compresă cu apă caldă spre fierbinte și pune-o pe ceafă și umeri. Căldura ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în zonă și te eliberează de de durere. Totuși, anumite persoane preferă compresele cu apă rece. Încearcă-le pe amândouă pentru a afla care ți se potrivește.

2. Masajul

Roagă un prieten sau un membru al familiei să-ți maseze ușor mușchiul trapezoidal, care se extine de la baza craniului până pe spate și umeri. Masajul îți va detensiona gâtul și umerii și te va ajuta să te relaxezi. Ai grijă ca masajul să nu fie prea agresiv pentru gâtul tău încordat.

3. Exercițiile pentru gât

Inspiră în timp ce îți apleci capul pe spate și expiră în timp ce îl apleci în față, rotește-ți capul și gâtul spre stânga și spre dreapta, iar apoi rotește-ți umerii. Aceste exerciții te vor ajuta să te relaxezi dacă nu depui prea mult efort în efectuarea lor.

4. Exercițiile pentru umeri

Întinde-ți umerii prin exerciții simple, precum împreunarea mâinilor și ridicarea lor deasupra capului, atât în față, cât și în spate. Este important ca în timpul acestui exercițiu să privești drept în față, pentru a nu îți răni musculatura gâtului. Dacă nu ești sigur ce trebuie să faci, mergi la un specialist.

5. Odihna

Relaxarea și odihna au un rol foarte important în detensionarea mușchilor, mai ales cei ai gâtului și umerilor. Asigură-te că ai o poziție corectă înainte să adormi și ajustează-ți perna cât mai jos, pentru ca gâtul să stea într-un unghi normal față de restul corpului 

Radu Mirică s-a sinucis
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
cub casă stela popescu png
anxietate
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
Regina Elisabeta jubileu
operaresidence2 jpg
image
image
image
image
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg