7 invenţii care ne schimbă total viaţa

image
Taxiul zburător, antidotul întârzierilor la serviciu

De 40 de ani ├«ncoace, Las Vegas g─âzduie┼čte Salonul expozi┼úional Interna┼úional al Consumatorilor de Electronice. Cele mai mari companii produc─âtoare de aparatur─â de ├«nalt─â tehnologie precum ┼či centre universitare de cercetare de prestigiu se ├«ntrec ├«n idei ┼či brevete de inven┼úii.

Conform Bild, la ce salturi tehnologice au fost ├«nregistrate ├«n acest an, via┼úa noastr─â va ar─âta complet diferit ├«n 2025. Vom merge la serviciu cu un taxi zbur─âtor, vom trimite drona subacvatic─â ├«n explorare ├«n timpul vacan┼úei ┼či vom trimite robo┼úii la munc─â.

image
Foto: Profimedia/EPA

1.Taxiul zburător, antidotul întârzierilor la serviciu

Speciali┼čtii de la Bell Helicopters ├«mpreun─â cu cei de la Safran, EPS, Thales, Moog ┼či Garmin ┼či-au dat m├óna pentru a crea un aparat de zbor urban ideal transportului pe distan┼úe relativ scurte ├«ntr-un timp record. Aparatul de zbor autonom este ghidat c─âtre destina┼úie cu ajutorul unor aplica┼úii speciale care ├«i permit localizarea traseului ideal, adaptarea la condi┼úiile atmosferice ┼či transportarea clien┼úilor serviciului Uber la destina┼úie. Practic, taxiul zbur─âtor e condus printr-o aplica┼úie instalat─â ├«n telefonul clientului. 

2.Ochelarii inteligen┼úi pentru ┼čoferi

Niciodat─â ┼čofatul nu a fost mai sigur dec├ót acum. Ochelarii inteligen┼úi crea┼úi de Ellcie Healthy au fost prezenta┼úi la CES 2019 din Las Vegas. Practic, ochelarii func┼úioneaz─â cu ajutorul unei aplica┼úii instalate ├«n telefonul inteligent ┼či ├«i ofer─â ┼čoferului informa┼úii ├«n timp real legate de condi┼úiile de trafic, despre ceilal┼úi participan┼úi la trafic, despre performan┼úa motorului ┼či cu privire la traseul pe care ├«l are de parcurs. 

image
Foto: Profimedia/EPA

3.Robo-costumul care lucrează în locul tău

Compania LG Electronics a creat exoscheletul CLOi SuitBot care ├«i ajut─â pe angaja┼úii din supermarketuri, magazii sau depozite s─â ├«┼či fac─â treaba mult mai bine. Practic, dispozitivul electronic preia peste 60% din greutatea distribuit─â ├«n picioare, se ├«nal┼ú─â p├ón─â la 1,5 metri pentru a-┼či ajuta utilizatorul s─â ajung─â la rafturile superioare ├«n timpul activit─â┼úii. Robo-costumul va putea fi livrat ├«ncep├ónd cu anul 2023 doar companiilor de retail care au finan┼úat proiectul ├«nceput de LG, ├«n 2018.

4.Pielea inteligent─â care ne ÔÇ×cite┼čteÔÇŁ corpul

Ichiro Amimori este co-fondatorul companiei Xenoma Inc. ┼či el a fost cel care a prezentat publicului e-skin sau pielea inteligent─â care monitorizeaz─â activitatea corpului t─âu. Costumul sintetic, unisex, este dotat cu 14 senzori, se conecteaz─â prin Bluetooth la telefonul mobil ┼či are o autonomie de patru ore. Poate fi b─âgat ├«n ma┼čina de sp─âlat ┼či ofer─â informa┼úii vitale legate de tonusul muscular, b─ât─âile inimii, viteza cu care ne deplas─âm ┼či nivelul de activitate cotidian─â. 

image
Foto: AFP

5.Ma┼čina-insect─â, salvatorul suprem

Compania Hyundai a dat lovitura cu ÔÇťinsectobotulÔÇŁ ÔÇ×ElevateÔÇŁ, un prototip de ma┼čin─â destinat─â salv─ârii oamenilor afla┼úi ├«n situa┼úii extreme. Practic fiecare dintre cele patru ro┼úi poate func┼úiona autonom, desprin-z├ón-du-se de corpul ve-hi-culului ┼či ac┼úion├ónd ca un picior de miriapod. ÔÇťRobo-insectaÔÇŁ sau ma┼čina insect─â poate fi comandat─â de la distan┼ú─â, e dotat─â cu 80 de senzori termici, tactili, optici ┼či de localizare. Va fi disponibil─â dup─â 2025.

6.Sandvi┼čul vegetarian cu gust de vit─â

Se nume┼čte Burger 2.0 ┼či a fost creat de speciali┼čtii din laboratoarele Impossible Foods. Practic, sandvi┼čul-minune este 100% organic, este creat din plante ┼či are gust de carne de vit─â. Are un aport proteic substan┼úial ┼či asigur─â necesarul de energie pentru o zi. Nu produce colesterol.

7.Exploratorul subacvatic

Se nume┼čte Navatics MITO ┼či este drona subacvatic─â a anului 2019. Inven┼úia e dotat─â cu o camer─â 4k, are o autonomie de p├ón─â la patru ore ┼či nu cost─â mai mult de 1.800 $. Drona e controlat─â prin cablu pe o distan┼ú─â de p├ón─â la 500 de metri ┼či ofer─â imagini de neuitat din str─âfundurile oceanelor. Ea poate fi comandat─â de pe site-ul navatics.com ┼či vine la pachet cu o baterie suplimentar─â ┼či un ghiozdan.

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
foto2 viviana si fetele jpg
piscina borcea pelinel jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
livia graur jpeg
FotoJet jpg
livia graur familie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png