7 trucuri ca să mănânci mai sănătos în oraş

Ultima actualizare:

    Şi la restaurant se poate mânca sănătos, dacă ştii să-ţi alegi preparatele
Şi la restaurant se poate mânca sănătos, dacă ştii să-ţi alegi preparatele

Ţi-ai propus să mănânci şi tu mai sănătos, în acest an, şi să dai jos kilogramele în plus acumulate de Sărbători? Dacă ţi-e greu să te ţii de plan, iată nişte trucuri care nu-ţi limitează opţiunile din meniu şi nici nu-ţi alterează gustul.

Majoritatea studiilor arată că cei care îşi fac planuri să mănânce sănătos, la început de an, le abandonează rapid. Comenzile pentru preparate sănătoase au crescut puternic în primele zile din ianuarie, însă oamenii au revenit, încet, încet, la vechiile obiceiuri alimentare, anunţă foodpanda.ro, care vine în ajutorul nostru cu câteva idei de mâncare sănătoasă pe care o poţi comanda la restaurante.

1. Cere sosul separat. Restaurantele folosesc prea mult sos, iar câteodată acesta este mai periculos decât credeai: dressing-ul pentru salata Caesar, de exemplu, conține mai multe calorii decât un hamburger. 

2. Consumă mai puțină brânză. Comandă o pizza cu mai puțină brînză sau parmezan: gustul va fi același, mai ales dacă îți place să o îmbogățești cu un strat generos de legume.

3. Folosește mai mult muștar decât ketchup și maioneză. Adaugă muștar pe mâncarea preferată și o să simți cum arde – fizic! Cercetătorii britanici de la Oxford Polytechnic Institute au demostrat că o singură linguriță de muștar poate stimula cu până 25% arderile metabolismului, pentru câteva ore bune după ce ai mâncat.

4. Înlocuiește smântâna cu iaurtul grecesc. Iaurtul grecesc are un gust și o textură atât de similare cu cele ale smântânei, încât nu ai nicio scuză dacă nu alegi iaurtul, salvând astfel 50 de calorii și 7 grame de grăsime la fiecare cutie.

5. Cere un ardei iute lângă ciorbiţă sau friptură! Senzația de iute îți va arde ceva mai mult decât gura. Ardeii iuți ard cu până la 100 de calorii din fiecare masă pe care o savurezi. Dacă nu te împaci cu ardeiul iute, înlocuiește-l cu un sos iute.

6. Foloseşte mai multe condimente care „topesc” grăsimile. Piperul negru, cel roșu, cayenne și chimionul pot fi combustibili interesanți când vine vorba de arderea caloriilor. Chimionul este folosit preponderent în bucătăria mexicană, indiană și marocană. Renunță la sare și condimentează-ți mesele cu oricare din acestea.

7. lasă sucul carbogazos, ia un pahar de vin! Pentru că, da, vinul roșu face minuni la capitolul sănătate. Cu condiția, bineînțeles, să îl consumi cu moderație. Conţine mai mulţi antioxidanţi, resveratrol şi mai puţine calorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net