8 metode geniale pentru a-ți menține încălțămintea imaculată

Ultima actualizare:

  9 sfaturi utile pentru a-ți îngriji încălțăminteaFoto Getty
9 sfaturi utile pentru a-ți îngriji încălțăminteaFoto Getty

Cu toții avem cel puțin o pereche de pantofi preferați sau orice alt tip de încălțăminte pe care i-am murdărit, dar nu mai reușim să le redăm vechea strălucire. Nu este nimic mai rău pentru pantofi decât murdăria, noroiul și praful de pe stradă. Există însă câteva trucuri de care dacă țineți cont, veți putea oricând să vă bucurați de vechea încălțăminte.

Potrivit BrightSide.me, dacă aveți cel puțin o pereche de pantofi de care sunteți foarte atașați, cu siguranță următoarele metode de curățare și îngrijire vă vor fi de folos.

Cum să redai strălucirea pantofilor lăcuiți


  Foto Pixabay
Foto Pixabay

După ce îi spălați, lustruiți-i cu o lavetă catifelată. Dacă aveți grijă de ei în acest fel zilnic, nimeni nu va observa că pantofii sunt vechi de ani de zile.

Cum să scapi de petele de pe cizmele din piele de căprioară


  Foto Getty
Foto Getty

Dacă observați o pată de grăsime pe ele, încercați să o îndepărtați folosind amidon sau talc. Aceste substanțe vor dizolva murdăria, iar după patru sau cinci ore veți putea să periați cizmele, uitând astfel de petele de grăsime. Pentru pielea de căprioară cafenie este recomandat să folosiți cafea măcinată pentru a obține rezultatele dorite.

Cum să redai vechea strălucire încălțămintei albe


  Foto BrightSide
Foto BrightSide

Nu este un secret faptul că pasta de dinți are proprietatea de albire, iar acest lucru este valabil și în cazul încălțămintei albe. Tot ce trebuie să faceți este să puneți puțină pastă de dinți pe pantofi și să îi periați.  Este însă recomandat ca pasta să fie simplă, fără alți aditivi colorați în compoziție.

Cea mai eficientă metodă de a usca pantofii uzi


  Foto Pixabay
Foto Pixabay

Pantofii din piele naturală pot fi uscați cu ajutorul ziarelor. Umpleți respectiva încălțăminte cu bucăți mototolite de ziar, iar apoi înveliți fiecare pantof într-o bucată mai mare de ziar. Aveți grijă să nu le folosiți pe cele care au multe fotografii sau în general, multă cerneală. De asemenea, schimbați hârtiile după câteva ore cu altele uscate.

Aburii împrospătează încălțămintea din piele de căprioară


  Foto BrightSide
Foto BrightSide

Atunci când sunt expuși la umezeală crescută, căldură sau alți factori, pielea de căprioară începe să se înăsprească. Pentru a-i menține textura de calitate este recomandat să se pulverizeze aburi cu ajutorul unui fier de călcat. Nu atingeți pantofii cu aparatul, încercați să folosiți doar funcția de pulverizare a vaporilor.

Cum să întinzi încălțămintea din piele


  Foto Pixabay
Foto Pixabay

Acest tip de pantofi, dacă nu sunt purtați mult timp, materialul se poate încreți. Vreți să rezolvați această problemă? Încălziți apă într-un ceainic, iar când aceasta a atins punctul de fierbere, turnați apa fierbinte în pantofi și țineți-o acolo câteva secunde, apoi goliți-i. Încălțați-i și umblați puțin cu ei pentru ca materialul să se întindă pe picior.

Cum să îndepărtezi mirosurile neplăcute ale încălțămintei


  Foto BrightSide
Foto BrightSide

Cea mai bună metodă este de a folosi oțet. Îmbibați o bucățică de vată de bumbac în oțet și ștergeți interiorul pantofilor cu aceasta. Lăsați apoi încălțămintea să se usuce în aer liber.

Curățarea teneșilor


  Foto Getty
Foto Getty

Frecați-i cu pudră de albire atât pe talpă, cât și pe pânza superioară. Lăsați-i pudrați timp de 15 minute, apoi periați-i și clătiți-i cu apă.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
grecia romani1 jpg
rosii jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
banner pensii png
image
actualitate.net