Acesta e cel mai mic aspirator din lume!

Tapala Nadamuni, un student indian în vârstă de 23 de ani, a obținut un titlu mondial în Cartea Recordurilor Guinness, după ce a creat cel mai mic aspirator din lume, cu ajutorul unui stilou.

Cel mai mic aspirator din lume
Aspiratorul a ajuns în Cartea Recordurilor (Foto: Guinness World Records)

Cel mai mic aspirator din lume are doar 0,65 cm

Măsurând doar 0,65 cm – este cu 0,2 cm mai mic decât recordul anterior stabilit în 2022. Dimensiunile mânerului și cablului de alimentare au fost excluse de la măsurarea finală. Tapala, care a deținut anterior acest record în 2020 cu un aspirator de 1,76 cm, și-a petrecut ultimii doi ani încercând să-l recâștige.

El a dezvăluit că „a venit cu un design complet nou” de data aceasta, pregătind peste 50 de diagrame schematice pentru a se asigura că noua lui creație îndeplinește standardele cerute. Pentru acest record, un aspirator este definit ca un dispozitiv alimentat electric care ridică resturile prin aspirație rezultată dintr-o presiune internă.

Obținerea unei aspirări adecvate s-a dovedit a fi o provocare pentru tânărul student, care a fost forțat să facă alte modificări designului său după ce a întâmpinat probleme în timpul testării.

Invenția a costat 238 de dolari

Aspiratorul său este realizat în mare parte dintr-un stilou, la care a adăugat bucăți mici de plastic și metal. În interiorul aspiratorului se află un mic ventilator rotativ alimentat de un motor cu vibrații de patru volți. Atunci când este conectat la o sursă de alimentare, aspiratorul emite un zgomot și este capabil să aspire particulele de praf, care pot fi golite ulterior.

În total, Tapala a cheltuit în jur de 238 de dolari pentru acest proiect. Aceasta este pasiuneea lui încă de când era copil și este extrem de mândru că acum a recuperat acest record după patru ani. „Toți studenții din colegiul nostru au fost uimiți de acest aspirator minuscul, iar profesorii de la facultatea mea mi-a spus că este cea mai frumoasă creație pe care au văzut-o vreodată”, a declarat studentul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Ce este limerenta  Sursa foto shutterstock 2513006111 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Olt 1 jpg
harta tari pixabay jpeg
ceausescu si elena  la masa
mici jpg
Biserica medievală din Sântamaria Orlea  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (41) JPG
luca pferdmenges instagram jpg
amsterdam1 jpeg
gandac 3 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net