Adevărul despre Linia Arhanghelului Mihail care aliniază perfect șapte mănăstiri din Irlanda până în Israel

Ultima actualizare:

O linie imaginară misterioasă leagă șapte mănăstiri din Irlanda până în Israel. Aceste șapte sanctuare sunt foarte departe unul de celălalt și totuși sunt perfect aliniate, încât e greu să crezi că este doar o simplă coincidență. Pe linia imaginară numită „Sacră” se află cele mai importante mănăstiri din Europa care îl venerează pe Sfântul Mihail. În timp, linia care leagă mănăstirile a ajuns să fie cunoscută drept „Sabia Sfântului Mihail”.

O aliniere geografică perfectă

image

Liniei imaginare i se spune Via Sancti Michaelis. Printre mănăstirile perfect aliniate pe această direcție se numără și cele mai importante trei mănăstiri medievale din Europa care îl venerează pe Sfântul Mihail: Mont Saint-Michel din Normandia din Franța, Sacra di San Michele din Piemont, Italia și Monte Sant’Angelo (Monte Gargano) din Apulia, Italia, arată catholicworldreport.com.

Este surprinzător cât de bine sunt aliniate aceste sanctuare. Dar detaliile unui astfel de aliniament sunt și ele uluitoare: cele mai importante trei situri, Mont Saint Michel din Franța; Sacra din San Miguel din Val de Susa; și Sanctuarul de la Monte Sant’Angelo din Gargano sunt toate la aceeași distanță unul de celălalt.

Nu numai că cele trei sanctuare sunt situate pe o aliniere geografică perfectă, dar se află și la aceeași distanță – de 900 km.

image

În mod incredibil, alte patru mănăstiri se află pe aceeași linie dreaptă: Skellig Michael din Irlanda, Muntele Sfântului Mihail, Cornwall, Anglia, Mănăstirea Sfântul Mihail din insula Symi, Grecia și Muntele Carmel din Ierusalim. Suprafață pe care se întinde Linia Arhanghelului Mihail este de 2000 km.

De unde pornește Linia și care este traseul ei

1. Skelling Michael

Mănăstirea Skellig Michael din Irlanda. Foto: Wikipedia
Mănăstirea Skellig Michael din Irlanda. Foto: Wikipedia

Linia pornește din Irlanda de pe o insulă pustie. Aici, Arhanghelul Mihail i-ar fi apărut Sfântului Patrick, pentru a-l ajuta să eli­be­reze acea țară de diavol. Aici se află prima mănăstire, cea de la Skellig Michael, Michael’s Rock.

2. St. Michael’s Mount

Linia se îndreaptă apoi spre sud și se oprește în Anglia, la St. Michael’s Mount, o insuliță din Cornwall care, la mareea joasă, se unește cu con­ti­nentul. Aici, se spune că Sfântul Mihail ar fi vorbit cu un grup de pescari.

3. Mont Saint Michel

Mont Saint-Michel, Normandia. Foto: Wikipedia
Mont Saint-Michel, Normandia. Foto: Wikipedia

Linia sacră merge apoi în Franța, pe o altă insulă celebră, în Mont Saint-Michel, de asemenea unul dintre locurile în care Sfântul Mihail și-a făcut apariția.

Frumusețea acestui sanctuar și a golfului în care se află, în largul coastei Normandiei, îl face unul dintre cele mai vizitate locuri turistice din întreaga Franță, fiind inclus în patrimoniul mondial UNESCO încă din 1979. Încă de pe vremea galilor, acest loc a fost considerat mistic.

Se spune că în anul 709, Arhanghelul i-a apărut Sfântului Aubert, îndemnându-l să construiască o biserică în stâncă. Lucrările au început imediat, dar abația benedictină a fost construită în întregime abia în anul 900.

4. Sacra di San Michele

Sacra di San Michele, Italia. Foto: Wikipedia
Sacra di San Michele, Italia. Foto: Wikipedia

La aproximativ 1000 de kilometri distanță, în Val de Susa, apare cel de-al patrulea sanctuar; Sacra di San Michele. Aceeași linie dreaptă leagă acest loc sacru de restul mănăstirilor dedicate Sfântului Mihail. Construcția mănăstirii a început în jurul anului 1000 și, de-a lungul secolelor, noi structuri au fost adăugate la clădirea originală. Călugării benedictini au adăugat și un han, deoarece acest loc sfânt se afla pe drumul pelerinilor care călătoreau pe Via Francigena.

5. Santuario di San Michele Archangelo

Mergând încă o mie de kilometri în linie dreaptă, se ajunge în Puglia, unde o cavernă inaccesibilă a devenit un loc sacru; Sanctuarul Sfântului Mihail. Povestea sa datează din anul 490, când Sfântul Mihail i-a apărut lui San Lorenzo Maiorano.

6. Mănăstirea Symi

image

Din Italia, urmele arhanghelului ajung la cel de-al șaselea sanctuar. Acesta se află în Grecia, pe insula Symi, mănăstirea adăpostește o statuie de trei metri înălțime a Arhanghelului, una dintre cele mai mari din lume.

7. Mănăstirea Carmelului

image

Linia sacră se încheie în Israel, la Mănăstirea Muntele Carmel, în Haifa. Acest loc a fost venerat încă din antichitate, iar construcția sa ca sanctuar creștin și catolic datează din secolul al XII-lea.

Ce reprezintă Linia care unește șapte mănăstiri

Și dacă toate acestea nu au fost suficient de surprinzătoare, aflați că Linia Sacră este, de asemenea, perfect aliniată cu apusul din ziua solstițiului de vară din emisfera nordică.

De-a lungul timpul s-au dat mai multe interpretări acestei alinieri incredibile a celor șapte sanctuare.

Unii spun că această aliniere este un îndemn al Sfântului Arhanghel către omenire de a alege calea drepată.

Potrivit Cărții Sfânte a creștinilor, în care se descrie foarte bine lupta dintre bine și rău, Satan a fost înfrânt și trimis în Iad, după o luptă eroică, în care lovitura dată de sabia Sfântului Arhanghel Mihail s-a dovedit a fi decisivă.

Potrivit legendei, linia perfect dreaptă care leagă cele 7 mănăstiri este urma acelei lovituri de sabie pe care Sfântul i-a aplicat-o Diavolului, trimițându-l în iad.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Oana Paraschiv și Mihai Găinușă (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ceausescu si elena  la masa
mici jpg
Biserica medievală din Sântamaria Orlea  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (41) JPG
luca pferdmenges instagram jpg
amsterdam1 jpeg
gandac 3 jpeg
scoala sala clasa jpg
gara piatraneamt1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net