Aici te urci pe scară la 790 m înălțime și ai senzația că plutești! Priveliștea e uimitoare

Una dintre cele mai frumoase priveliști din Norvegia poate fi văzută acum dintr-un unghi diferit! Însă, turiștii trebuie să se urce pe o scară situată la 790 de metri deasupra unui fiord, în satul Loen, pentru a se putea bucura de ea.

Scara din Leon Norvegia, situată la 790 m înălțime
Scara are 40 m lungime (Foto: captură video)

Scara are 40 de metri lungime și 120 de trepte, iar curajoșii trebuie să fie asigurați cu o frânghie pentru a se putea cocoța pe ea.

Scara, numită Sitgull, este una dintre cele mai noi atracții din regiune și a fost inaugurată pe 31 mai. Ea face parte din zona de drumeții și alpinism Via Ferrata Loen. Pentru a ajunge la scară, vizitatorii trebuie mai întâi să urce pe partea inițială a „Rutei 2”, care se îndreaptă spre vârful Muntelui Hoven, pe jos.

Scara este construită pentru a completa instalația de Via Ferrata din Loen și este prima de acest fel din Norvegia. Cu 120 de trepte și o pantă de 45 de grade, aceasta este o scară lungă către cer, care bifează toate standardele internaționale. Locația oferă o vedere incredibilă asupra peisajului fiordului. Odată ce ajungi pe scară și urci pe ea, ai senzația că plutești în aer. Și ai ocazia de a te bucura de o priveliște pitorească de neuitat”, a declarat Per Helge Bø, care lucrează la Loen Active, potrivit publicației britanice Mirror.

„Ruta 2”, care se află la est de telecabina Loen Skylift , este o altă atracție populară din zonă. Via Ferrata este conectată atât cu o tiroliană, cât și cu un pod suspendat, precum și cu trasee de alpinism de diferite dificultati. Când ajung în vârful Muntelui Hoven, vizitatorii se pot bucura de o priveliște fantastică, precum și de un restaurant și un magazin conectat la telecabină.

Tiroliana, care poate fi combinată cu ușurință cu o excursie pe Via Ferrarta Loen, zboară deasupra defileului Tungejølet, privind spre podul suspendat din Via Ferrarta Loen. Ambele tiroliane sunt situate la 1000 de metri deasupra fiordului și la doar cinci minute de mers pe jos la nord-est de Loen Skylift - una dintre cele mai abrupte telecabine din lume.

„Aceasta este o aventură pentru toți pasionații de alpinism. Scara are un nivel de dificultate relativ scăzut.”, a adăugat Per.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net