Alimente interzise în Biblie

image
Carnea de porc ocupă prima poziţie în topul cu alimente interzise în Biblie

Alimentaţia creştinilor trebuie să fie una simplă, chibzuită şi sănătoasă, susţin Părinţii Bisericii din primele secole. Multe dintre mâncărurile pe care le consumăm zilnic sunt considerate “necurate”. Iată lista de alimente interzise în Biblie!

Iisus Hristos spunea: “Viaţa este mult mai importantă decât hrana”. În Sfânta Scriptură a Vechiului Testament se vede că Dumnezeu a poruncit poporului Său, Israel să se abţină de a mânca din carnea unor animale, păsări şi a altor vietăţi ce trăiesc în mare şi pe uscat, acestea fiind alimente interzise în Biblie.

  • Carnea de porc.  Este cea mai căutată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an. „Să nu mâncaţi carne de porc şi să nu vă atingeţi de el”. (Leviticul 11:7-8)
  • Carnea de iepure. Este bogată în proteine, gustoasă, dar se regăseşte pe lista de alimente interzise în Biblie. “Iepurele de casă e necurat pentru voi”.
  • Carnea de cămilă. Australienii sunt printre cei mai înrăiţi consumatori de acest tip de carne. Măcelăriile din Australia comercializează burgeri şi cârnaţi preparaţi din carne de cămilă. Şi unele restaurante româneşti servesc astfel de carne.
  • Şi o parte din carnea de pasăre este pe lista de alimente interzise în Biblie. “Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor; toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

Pe lângă unele alimente interzise, în Biblie mai sunt interzise următoarele:

Tatuajele

image
Despre Alex Velea nu ştim dacă serveşte alimente interzise de Biblie. Cât despre tatuaje...

Printre lucrurile interzise în Biblie se numără şi purtarea tatuajelor de orice fel. Un credincios adevărat, care respectă Biblia, se va feri de tatuaje, conform scrierii din Leviticul 9:28. Aceasta spune „Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi”.

Bârfele

Chiar dacă le considerăm nevinovate, şi bârfele sunt interzise în Cartea Sfântă:

„Să nu umbli cu bârfe în poporul tău. Să nu te ridici împotriva vieţii aproapelui tău”. (Leviticul 19:16)  

Prezicerile şi vrăjitoarele

Un alt lucru interzis cu vehemenţă de Biblie se referă si la vrăjitorie.

„Să nu vă duceţi la cei ce cheamă duhurile morţilor, nici la vrajitori: să nu-i întrebaţi, ca să nu vă spurcaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. (Leviticul 19:31)  

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
fabrica de zahar ludus foto msnews.ro
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta