Animal rar, surprins în România. „Este pentru prima dată când observăm astfel de exemplare”

Ultima actualizare:

În ultima perioadă, pare că tot mai multe animale rare sunt zărite în diferite zone ale țării. Dacă până acum a fost zărit un exemplar minunat de pisică sălbatică (Felis Silvestris) în Parcul Naţional Retezat, sau râsul văzut de către experți în Parcul Natural Apuseni, de data aceasta, doi urși bruni, cu guler alb, mamă și pui, au fost surprinși în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

Doi urși bruni, cu guler alb, mamă și pui, surprinși în România / Foto: Captură video
Doi urși bruni, cu guler alb, mamă și pui, surprinși în România / Foto: Captură video

Luna trecută, una din camerele de supraveghere amplasate în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina a surprins doi urși bruni, cu guler alb, mamă și pui. Deși la prima vedere ar părea că este vorba despre o nouă specie de urs, specialiștii susțin contrariul. Potrivit directorului parcului, în ciuda faptului că acest colorit al blănii este foarte rar, s-a mai întâlnit în România. Doar că, este pentru prima oară când pot fi observați în parc.

„Este pentru prima dată când observăm, în parc, astfel de exemplare. La pui este destul de des întâlnit acel guler, care dispare după ce ajung la maturitate. Însă aici este un fenomen mai aparte, pentru că și ursoaica are coloritul acesta al blănii și se pare că fiul său o moștenește. Nu este vorba nici pe departe de vreo mutație genetică, și nici vreun urs adus din Asia”,  a declarat Alin Alimpesc, directorul Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, pentru GO Hunedoara.

„Mă doare enorm! Căutau de mâncare”

Videoclipul, publicat pe pagina de Facebook a parcului, Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, a atras nenumărate comentarii din partea internauților. „Mă doare enorm! Căutau de mâncare, dar de unde mâncare?! Prea nehaliții noștri conducători plănuiesc să îi omoare, nu să se ocupe de gestionarea problemei legate de hrana lor!”, „Superb! Ar trebui monitorizați”, „Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler, asemănător cu cel al ursului gulerat de Himalaya”, „Cât de frumoși pot fi”, sunt doar câteva dintre părerile celor care au urmărit videoclipul.

În ultimul an, tot mai multe exemplare rare de animale au fost surprinse în mai multe zone ale țării, iar cei care le zăresc nu ezită să publice imaginile pe rețelele de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net