Animale uriașe au invadat un orăș cunoscut din Europa! Locuitorii sunt devastați

Ultima actualizare:

Locuitorii orășelului Tenby, din Țara Galilor trăiesc de șase luni într-un adevărat coșmar din cauza unei invazii de șobolani de mărimi impresionante, unii ajungând la dimensiunile unei pisici.

Orașul Tenby, Țara Galilor. Foto: captură youtube
Orașul Tenby, Țara Galilor. Foto: captură youtube

În afara de amenințarea pentru sănătate pe care aceștia o reprezintă, turismul din zonă s-ar putea diminua, afectând economia orașului, notează The Sun. De asemenea, rozătoarele pot avea un impact negativ asupra mediului, deoarece și-au săpat numeroase vizuini în stâncile de-al lungul coastei, riscând ca acestea să se erodeze. 

Roger Miles, un locuitor din Tenby, declara pentru publicația Daily Star că, ,,părți din dealurile și stâncile înconjurătoare sunt vizibil erodate”.

Un oraș din Țara Galilor a fost invadat de șobolani

Sam Skyrme-Blackhall, primarul orașului asigură locuitorii că au fost puse zeci de capcane pentru capturarea și eliminarea șobolanilor, potrivit publicației britanice The Guardian. Cu toate acestea, localnicii nu se lasă convinși, afirmând că animalele eliminate sunt înlocuite rapid de puii acestora, datorită ratei incredibile de reproducere ce caracterizează specia.   

Poetul Clive Dobbins a povestit unui reporter BBC despre ,,întâlnirea” sa cu un șobolan chiar în sufrageria din propriul apartament din Tenby: ,,Deodată ceva s-a năpustit și mi-a lovit piciorul

În afară de Tenby, mai multe orășele de coastă din Țara Galilor sunt afectate de această problemă. Se pare că totul ar fi din cauza gunoiului și resturilor de mâncare aruncate pe jos de turiști sau localnici sau în urma hrănirii păsărilor din zonă sau de depozitarea greșită a gunoiului de către locuitori. 

Orașul Tenby - destinație turistică

https://www.youtube.com/watch?v=kC6nv06MDnc&t=3s
Portul orașului Tenby. Foto: Getty Images

Tenby reprezintă un cunoscut orășel turistic din Țara Galilor, pe lângă Aberystwyth, Caernarfon, Hay-on-Wye sau Conwy. Principala sa atracție o reprezintă plajele care se umplu de turiști în zilele de vară (cu o populație de doar 5.500 de locuitori, în zilele de vară este vizitat de până la 60.000 de turiști), clădirile sale colorate și Fortul Sf. Ecaterina de pe insula cu același nume.  

Anual orașul atrage două milioane și jumătate de turiști veniți din toate colțurile lumii.

https://www.youtube.com/watch?v=kC6nv06MDnc&t=3s
Fortul Sf. Ecaterina. Tenby. Foto: Captură youtube

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net