Aşa ar fi arătat Iisus! Au lucrat 15 ani pentru a reda „cea mai bine reprezentată imagine din istorie”

Ultima actualizare:

Eveniment istoric! Curioşi dintotdeauna să ştie cum a arătat Iisus Hristos, mântuitorul creştinătăţii, oamenii nu au încetat niciodată să facă cercetări în acest sens. Zilele trecute, mai mulţi atişti spanioli au expus ceea ce ei numesc „imaginea lui Iisus cel mai bine reprezentată”, o sculptură hiperrealistă la care au muncit 15 ani şi în realizarea căreia s-au inspirat după fotografia celebrului Giulgiu din Torino.

Sculptura cu trupul  Mântuitorului a fost  creată după cercetările  făcute pe Giulgiul  din Torino
Sculptura cu trupul Mântuitorului a fost creată după cercetările făcute pe Giulgiul din Torino

La 13 octombrie, în Catedrala Salamanca, unul dintre cele mai emblematice lăcaşuri de cult din Spania, a fost expusă o sculptură cu adevărat uimitoare: cea a trupului lui Iisus Hristos.

Lucrarea, intitulată „Omul misterios”, face parte dintr-o expoziţie mai mare, desfăşurată pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, în care vizitatorii pot afla detalii despre patimile şi moartea Mântuitorului.

Opera este considerată a fi o sculptură hiperrealistă şi a fost realizată de mai mulţi artişti spanioli, după 15 ani de studii şi de documentare.

Pentru asta au fost folosite şi datele ştiinţifice obţinute din cercetarea amănunţită a Giulgiului din Torino, pânza despre care se crede că este exact aceea cu care trupul lui Hristos a fost înfăşurat după răstignire.

image

Custodele expoziţiei, Alvaro Blanco, a declarat, pentru Vatican News, că grupul de artişti a vrut să creeze „o figură cât mai realistă pentru ceea ce este reprezentat pe Giulgiul din Torino”.

„Ne aflăm în faţa unei lucrări realizate cu tehnică hiperrealistă, în care au fost introduse toate detaliile care apar pe Giulgiu, deşi au existat câteva studii anterioare”, a explicat Blanco.

„Ceea ce trebuie să înţelegem este că aceasta este imaginea lui Iisus cel mai bine reprezentată din toată istoria”, a mai precizat el.

Așa ar fi arătat trupul  lui Iisus imediat după  răstignirea pe cruce
Așa ar fi arătat trupul lui Iisus imediat după răstignirea pe cruce

„Expoziţia poate încuraja credinţa”

Episcopul José Luis Retana şi-a exprimat şi el opinia după vizitarea expoziţiei: „Mi-a plăcut foarte mult lucrarea. Adevărul este că a sta în faţa unei reprezentări exacte a ceea ce a pătimit Iisus lasă o impresie puternică.

Misterul s-a făcut trup, dar s-a făcut trup ca să moară pentru noi, apoi să învie. Cred că expoziţia poate încuraja credinţa celor care deja cred şi poate trezi credinţa necredincioşilor”.

Fotografii: Profimedia
Fotografii: Profimedia

Organizatorii evenimentului, ArtiSplendore, speră să aducă expoziţia în diferite alte ţări în anii următori. Aceasta ar trebui să aibă loc şi la Lisabona, pentru Ziua Mondială a Tineretului din 2023, şi la Roma, în 2025, ca parte a Jubileului Milostivirii. Până să înceapă turneul mondial, însă, expoziţia va rămâne la Salamanca, până în decembrie.

Giulgiul din Torino, încă un mister

image

Cunoscut şi sub numele de Sfântul Giulgiu, Giulgiul din Torino este o pânză de in despre care se crede că a înfăşurat trupul lui Iisus Hristos după răstignire. Menţionat pentru prima dată în 1354, giulgiul a fost denunţat în 1389 de episcopul de Troyes ca fiind fals.

În prezent, Biserica Catolică nici nu susţine şi nici nu respinge în mod oficial originea Giulgiului, iar în 2013 Papa Francisc s-a referit la el ca la o „icoană a unui om biciuit şi răstignit”.

Giulgiul este păstrat în capela regală a Catedralei din Torino, din 1578. O imagine în mărime naturală cu Giulgiul din Torino se află şi în Bucureşti, în Biserica Italiană situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 28.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net