Au creat un robot inteligent, dar a scăpat pe străzi și a provocat haos

Ultima actualizare:

    Robotul a blocat traficulFoto: captură video
Robotul a blocat traficulFoto: captură video

Un robot capabil să gândească de unul singur a scăpat dintr-un laborator pentru a doua oară și a creat haos pe străzi. Promobot IR77 a fost dotat cu inteligență artificială, ceea ce înseamnă că învață din propria experiență și din mediul înconjurător.

Cu toate acestea, cei care l-au programat nu s-ar fi așteptat ca robotul să scape din laborator. Și nu doar o dată, ci de două ori.  Toate celelalte dispozitive realizate cu aceleași setări se poartă normal, neavând accese de rebeliune. Promobot IR77 a ieșit pe străzile orașului Perm, Rusia, și a provocat haos timp de 45 de minute, până ce a rămas fără baterii, informează The Mirror.

Poliția a fost chemată să degajeze traficul
Poliția a fost chemată să degajeze traficul

Experții au spus că au programat robotul pentru ca acesta să depășească obstacolele, dar nu s-au gândit nicio clipă că va încerca să evadeze. Prima dată, a ieșit în curtea centrului de cercetare, dar apoi a reușit să ajungă în mijlocul străzii. Robotul a fost creat să lucreze în relațiile cu publicul, cu cilenții, putând să răspundă la întrebări și să-și amintească toate persoanele cu care a intrat în contact.

image
image
image
image
image
image
atac cutit jpeg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
decoratiuni feng shui shutterstock 1868255917 jpg
pompieri incendiu jpeg
Pensii 2022  Vesti bune pentru pensionarii din Romania cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie webp
hrana pisici shutterstock jpg
permis de conducere freepik jpg
image
actualitate.net