Auuuu! Uite ce păţeşti dacă superi un pinguin!

26 ianuarie 2015
article img
Foca a urlat de durere după ce a fost muşcată de poponeţFoto: Guliver Rexfeatures

Niciodată să nu calci pe bătături un penguin Gentoo. Chiar dacă e pui şi e de 10 ori mai mic decât tine.. O focă elefant a simţit pe pielea ei furia micuţilor Gentoo.

O focă elefant s-a aventurat într-o colonie de pinguini Gentoo chiar în perioada lor de reproducere. Mare greşelă a făcut! Din princina gabaritului, a deranjat cuiburile pinguinilor, care nu au ezitat să ia măsuri urgente.

Au sărit să atace foca, aşa cum au ştiut ei mai bine. Fotograful faunei sălbatice Roy Mangersnes a surprins pe cameră câteva imagini spectaculoase, dar mai ales din calea afară de amuzante. Fotografiile sale redau nu numai muşcăturile pinguinilor, dar mai ales reacţia foci la durere. Mai ales când a fost ciupită de fund!

article img
Pinguinii au sărit să atace leul de mare care le deranja cuiburileFoto: Guliver Rexfeatures

După ce unul dintre pinguinii din colonie şi-a înfiăt dinţii în posteriorul ei, foca a sărit ca arsă şi a început să urle de durere.

"Foca elefant le-a creat probleme pinguinilor Gentoo aflaţi la reproducere. Le strivea ouăle aşa cum se mişca ea, greoi, prin colonie. Gestul a provocat agitaţie şi pinguinii au făcut tot ce au putut pentru a-şi proteja ouăle lor preţioase”, spune fotograful.

article img
Foca a încercat să se apare, dar fără succesFoto: Guliver Rexfeatures

Foca a reuşit cu greu să iasă din hărmălaie şi, vizibil epuizată fizic, s-a retras pe plaja din apropiere şi a adormit buştean.